Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Με επιτυχία γιορτάστηκαν τα 20α γενέθλια του Ράδιο Ακρίτες


Με επιτυχία γιορτάστηκαν τα 20α γενέθλια του Ράδιο Ακρίτες
Σε μια όμορφη εκδήλωση που τη στήριξε με την παρουσία του αρκετός κόσμος, γιόρτασαν οι Ακρίτες του Πόντου τα 20α γενέθλια του Ράδιο Ακρίτες.

Πολλοί ήταν και οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση συντόνισε ο ηθοποιός Λάζος Τερζάς, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Πυρρίχιο πολεμικό χορό «Σέρρα».

Το ραδιόφωνο των Ακριτών του Πόντου με την επωνυμία «Ράδιο Ακρίτες 102,3FM», το οποίο εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1993, είναι αυτήν τη στιγμή το κυριότερο μέσο ενημέρωσης των Ποντίων στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους Ποντιακούς Συλλόγους που ενημερώνουν και ενημερώνονται για διάφορες δραστηριότητες που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό ενώ μέσω του  διαδικτύου προσπαθεί να προβάλλει την Ποντιακή παράδοση.

Με αφορμή τη συναυλία προς τιμή των 20 χρόνων λειτουργίας του σταθμού «ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ 102,3FM» ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Οι Έλληνες του Πόντου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εθνικού μας πλούτου και οι Ακρίτες κρατούν 20 χρόνια τώρα ζωντανή την παράδοση του τόπου μας, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές. Ο χορός και το τραγούδι αποτελούν σημαντικές πηγές καταγραφής του πολιτισμού ενός τόπου και ο Ποντιακός Ελληνισμός μεγαλούργησε και δημιούργησε ένα ένδοξο παρελθόν πολιτισμού. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου και της Νεολαίας των Ακριτών τα οποία εθελοντικά παίρνουν μέρος στην προσπάθεια αυτή του ραδιοφώνου αναδεικνύοντας τα ήθη και έθιμα του Πόντου».



Φωτογραφικό υλικό





















Πηγή: Avaton Press