Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πανέτοιμος για τον Διεθνή αγώνα δρόμου “ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ” ο διακριθείς, Ποντιακής καταγωγής, μαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης

Πανέτοιμος για τον Διεθνή αγώνα δρόμου “ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ” ο διακριθείς, Ποντιακής καταγωγής, μαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης

της Κούλας Πουλασιχίδου

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για το διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεως “ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ”, που θα διεξαχθεί το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 380 Αθλητών από 37 χώρες. Πρόκειται για έναν ιστορικό αγώνα, που καλύπτει τη διαδρομή των 250 χιλιομέτρων από την Αθήνα (Ακρόπολη) έως τη Σπάρτη, μία απόσταση που καλούνται οι δρομείς να διανύσουν μέσα σε 36 ώρες.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον και για τον συντοπίτη μας Σπαρταθλητή Γιώργο Ζαχαριάδη, ο οποίος εντείνει τις προπονήσεις του, ενισχύοντας τις δυνάμεις του, προκειμένου να τερματίσει και εφέτος καθώς ο αγώνας του θα είναι αφιερωμένος στον Πόντο, στον Ποντιακό Ελληνισμό και στην Παναγιά Σουμελά.

«Εύχομαι να τερματίσουμε όλοι, να νιώσουμε τη μεγάλη χαρά, να στεφθούμε με το στεφάνι ελιάς και να πιούμε νερό από τον ποταμό Ευρώτα» τόνισε μιλώντας στον “Π” ο διακεκριμένος Αθλητής, που σημειωτέων ανήκει και στο σώμα της ΕΛΑΣ.

Επιλέγοντας το δρομολόγιο Πτολεμαϊδα-Παναγία Σουμελά Βερμίου, ο συμπατριώτης μας Αθλητής, τις περισσότερες φορές χάνεται πραγματικά και “ξεχνιέται” στους δρόμους, στέλνοντας το μήνυμα προς τους νέους ν’ αφήσουν την τεχνολογία και τους καναπέδες και να ασχοληθούν με την άθληση που προσφέρει σωματική και ψυχική υγεία.

Στα βήματα του Φειδιππίδη του Αθηναίου ημεροδρόμου θα κινηθεί και πάλι ο Γιώργος Ζαχαριάδης, στο “ραντεβού” στα προπύλαια της Ακρόπολης, όπου μαζί με σπουδαίους Αθλητές μεγάλων αποστάσεων από όλο τον κόσμο, θα τιμήσουν την 31η διοργάνωση του θεσμού.

Πηγή: Πτολεμαίος