Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ε. Φαχαντίδης: Τι λέει για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ποντιακό χώρο

Ε. Φαχαντίδης: Τι λέει για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ποντιακό χώρο
Ε. Φαχαντίδης: Τι λέει για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ποντιακό χώρο

Με ένα κείμενο-απάντηση τοποθετείται για όλα όσα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Παμποντιακή Ομοσπονδία ο τ. Πρόεδρος. Ε. Φαχαντίδης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση προς τα μέλη των οργανωμένων πρωτοβάθμιων Σωματείων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αλλά και ευρύτερα, να ενημερώσω για τους λόγους της πρόσφατης παραίτησής μου από την προεδρεία του Δ.Σ της ΠΟΕ.

Υπέβαλα την παραίτησή μου κατά την πρόσφατη στις 20/9/2014 δραματική συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΟΕ με αφορμή την οργανωμένη, εμπαθή και προσβλητική συμπεριφορά μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ., προς το πρόσωπό μου, για λόγους ευθιξίας και προστασίας της προσωπικής μου αξιοπρέπειας και όχι μόνο. 

Ως αιτία της παραπάνω αήθους συμπεριφοράς αποτέλεσε η προσκυνηματική επίσκεψή μου στην Παναγία Σουμελά Βερμίου τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο, που θεωρήθηκε μείζον ατόπημα. Θα ήθελα να επισημάνω σχετικά ότι ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσα να είμαι Πρόεδρος υπό επιτροπεία ή επιτήρηση ώστε μια προσκυνηματική επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά Βερμίου την ημέρα της εορτής να αποτελούσε τόσο μεγάλη αιτία βάναυσης οργανωμένης επίθεσης, κακόβουλης κριτικής και ασύστατων κατηγοριών, οι οποίες μάλιστα δυστυχώς να κατευθύνονται από εξωθεσμικούς παράγοντες. 

Η παραπάνω απαράδεκτη εικόνα ενόχλησε και εξόργισε και άλλα μέλη του Δ.Σ, ώστε να υποβάλει την παραίτησή του συγχρόνως και άλλο ιστορικό μέλος του Δ.Σ ο καλούμενος και «Νέστορας» της ΠΟΕ. 

Νομίζω ότι δε χρειάζεται να συνεχίσω ή να σχολιάσω εξάλλου «οι παροικούντες εις Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν περισσότερα. 

Επ’ ευκαιρία θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, η Παναγία Σουμελά Βερμίου, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, τη δημοκρατική αποκατάτασταση της Διοίκησής της, την οποία υποστηρίζουμε, εκπροσωπεί τη Χριστιανική Πίστη κύριο και βασικό γνώρισμα της οποίας είναι η αγάπη και όχι η μισαλλοδοξία και η εμπάθεια. Αλλά και η φιλοσοφία της κλασσικής ελληνικής παιδείας την αγάπη έχει ως επίκεντρο. Αιώνια θα αντηχούν τα λόγια του μαθητού της αγάπης, Ευαγγελιστού Ιωάννη και του τραγικού μας ποιητή Ευρυπίδη διά του στόματος της Αντιγόνης: «Τεκνία αγαπάτε αλλήλους» και «Οὔτοι συνέχθειν ἀλλά συμφιλεῖν ἔφυν». 

Τέλος, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δέχθηκα την προεδρεία της ΠΟΕ από καθαρά ανιδιοτελή σκοπό (έχουν σαφή δείγματα οι φίλοι μου στο Δ.Σ) από χρέος στους προγόνους και από αγάπη και προβολή της Ποντιακής Ιδέας. Όμως οι παράγοντες που προανέφερα έφτασαν σε τέτοια όρια, που δεν επέτρεπαν την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της ΠΟΕ. 

Εύχομαι η αποχώρησή μου να επιφέρει ομόνοια στο Δ.Σ και αποβολή της εσωστρέφειας. 

Με αγάπη

Ο τ. Πρόεδρος
Επαμεινώνδας Φαχαντίδης
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ


Σχετικά θέματα