Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Η "Καμπάνα του Πόντου" χτύπησε στη Δράμα

Η "Καμπάνα του Πόντου" χτύπησε στη Δράμα
Η "Καμπάνα του Πόντου" χτύπησε στη Δράμα

Με ιδιαίτερη τιμή η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων δέχθηκε την πρόσκληση της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας και της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας να συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης του Φίλωνα Κτενίδη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στο Δημοτικό Ωδείο σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος με αναφορά στην προσωπικότητα του Φίλωνα Κτενίδη και το έργο του «Καμπάνα του Πόντου». Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του έργου του Φίλωνα Κτενίδη «η Καμπάνα του Πόντου», δραματοποιημένη από την «Εύξεινο Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» με ερμηνευτές τα μέλη των χορευτικών ομάδων της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων», στην αφήγηση & τη μουσική επένδυση «Η Καμπάνα του Πόντου» της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, σε επιμέλεια οπτικού υλικού τη Λένα Σαββίδου και σκηνοθετική & ενδυματολογική επιμέλεια τον Αχιλλέα Λέρα.

Η "Καμπάνα του Πόντου" χτύπησε στη Δράμα

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο λόγος του Φίλωνα Κτενίδη άγγιξε τις ψυχές όλων, κάνοντας τις καρδιές να χτυπούν πιο γρήγορα και τα δάκρυα να κυλούν αβίαστα και «λυτρωτικά». Ειλικρινά ευχαριστούμε στο πρόσωπο της Προέδρου κ. Χρύσας Παπαδοπούλου τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας για την εμπιστοσύνη τους και τη θερμότατη φιλοξενία.

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μιρκασιατών Ν. Τρικάλων ευχαριστεί το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο για την πατρική αγκαλιά που μας πρόσφερε και τα από καρδιάς λόγια του, παρουσιάζοντας την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων «φωλέα πολιτισμού» στη Θεσσαλία και συγχαίροντας αυτή τόσο για το σεβασμό και τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το έργο του Φίλωνα Κτενίδη και που «πρώτα τα Τρίκαλα θέρισαν το σπόρο» που φύτεψε το 2008 μελοποιώντας την «Καμπάνα του Πόντου». Επίσης ευχαριστεί το Δήμο Δράμας και τη Σχολή Χορού Έλενας Αγγέλοβα - Λαμπρινής Καλφοπούλου για τη δική τους συμβολή στη συγκεκριμένη παράσταση και κυρίως το κοινό της Δράμας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έγιναν κοινωνοί σε αυτό το μεγάλο έργο του Κτενίδη, που όπως ο ίδιος λέει είναι ένα «ευλαβικό μνημόσυνο στους νεκρούς που μείνανε σ’ εκείνα τα άγια χώματα, για χαιρετιστήριο μήνυμα στον τόπο που γεννηθήκαμε, για ύμνο στη δόξα και την αθανασία του Πόντου».

Η "Καμπάνα του Πόντου" χτύπησε στη Δράμα

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ των διοργανωτών και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Τάσο Αβραμίδη.