Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Σεμινάριο Ποντιακών Χορών και Δρώμενων, πραγματοποιεί ο Κύκλος

Σεμινάριο Ποντιακών Χορών και Δρώμενων, πραγματοποιεί ο Κύκλος
Σεμινάριο Ποντιακών Χορών και Δρώμενων, πραγματοποιεί ο Κύκλος

Το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών "Κύκλος" διοργανώνει το 7ο του Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών με θέμα αυτή τη φορά τον Πόντο.

Στις τρεις θεματικές ενότητες του σεμιναρίου οι φιλοξενούμενοι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα παρακάτω:

Α. Ο Γιώργος Κασαμπαλίδης τους χορούς της Ματσούκας που βρίσκεται στην περιοχή της Τραπεζούντας, της πρωτεύουσας του Πόντου. Ο Γιώργος έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα και είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου.
Β. Ο Κώστας Αλεξανδρίδης θα παρουσιάσει και εξηγήσει τόσο τα κινητικά μοτίβα όσο και τη σημασία του δρώμενου των Μωμό(γ)ερων (Κοτσαμάνια). Ο Κώστας είναι από τους βασικότερους και σημαντικότερους ερευνητές του δρωμένου.
Γ. Ο Κυριάκος Μωυσίδης θα παρουσιάσει τα κοινά στοιχεία της Ποντιακής και Καππαδοκικής (και ευρύτερης Μικρασιάτικης) χορευτικής παράδοσης. Ο Κυριάκος έχεις κάνει πολύχρονες έρευνες και καταγραφές και για τις δύο περιοχές.

Στους συμμετέχοντες θα παραδοθεί φάκελος με στοιχεία για τις παραπάνω εισηγήσεις καθώς και βεβαίωση συμμετοχής. Επίσης εκπαιδευτικό CD με τις μελωδίες που θα χρησιμοποιηθούν.

Δηλώσεις συμμετοχής:
- Γιώργος Γρηγοριάδης (6970960018)
- Νεοκλής Κυριακίδης (6972058759)
- Θοδωρής Γιανναράκης (6942933399).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 από τις 12:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ., στο 11ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (Πάροδος Σκουφά).