Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Την Παναγία Σουμελά στο όρος Βέρμιο θα επισκεφθεί ο Οικ. Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολαμαίος

Την Παναγία Σουμελά στο όρος Βέρμιο θα επισκεφθεί ο Οικ. Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολαμαίος
Την Παναγία Σουμελά στο όρος Βέρμιο θα επισκεφθεί ο Οικ. Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολαμαίος

Σήμερα 27 Ιουνίου του 2016 η Αυτού Θειοτάτη Παναγιώτης Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολαμαίος θα επισκεφθεί το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, την Αμφικτιονία του Ποντιακού Ελληνισμού και θα έχει συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος.

Το 1999 ήταν η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά και προσκύνησε την ιστορική και θαυματουργή εικόνα, της Σουμελιώτισσας Κυράς του Πόντου.

Φέτος Ιούνιος του 2016 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά, τα υψώματα του φιλόξενου Βερμίου, μετά την δέηση που θα γίνει με την παρουσία, του Οικουμενικού Πατριάρχη που θα συνοδεύεται από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ Παντελεήμονα, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ Παύλο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεουπόλεως.

Η ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, με το Μυροβόλο άρωμα της Μητρός εκκλησίας, θα διαχυθεί ως ευλογία προς όλον τον Ποντιακό Ελληνισμό, ευλογώντας την εμμονή, στην Ορθόδοξη πίστη και τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα και την προσήλωση στην μητέρα εκκλησία, με την ελπίδα ενωμένος ο Ποντιακός Ελληνισμός στο σύνολο του να προοδεύσει επιτυγχάνοντας τους ευγενής τους στόχους.

Με τα την Δέηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παρακαθίσει σε τράπεζα αγάπης που θα του παραθέσει η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά.

Με την ευκαιρία αυτής της ευλογητής επισκέψεως ο Σεπτός προκαθήμενος της Μητρός Εκκλησίας Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος θα συναντηθεί και με νέους Έλληνες Ποντιακής Καταγωγής, εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής του 18ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά, οι οποίοι και θα τον ενημερώσουν για τα 18 χρόνια προσπάθειας και δημιουργίας σε συνδυασμό και με την ενημέρωση που θα έχει, από τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου και του Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά, για την πορεία και το έργο των εξήντα πέντε (65)χρόνων παρουσίας τους στον Ελλαδικό χώρο.