Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η τιμητική πλακέτα βρέθηκε σε λάθος χέρια στο 12ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Η τιμητική πλακέτα βρέθηκε σε λάθος χέρια στο 12ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
Η τιμητική πλακέτα βρέθηκε σε λάθος χέρια στο 12ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Η απομάκρυνση του πανό το περασμένο Σάββατο από την κεντρική σάλα του γηπέδου «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη κατά τη διάρκεια του 12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών φαίνεται πως δεν ήταν το μόνο… ευτράπελο της φετινής διοργάνωσης. 

Όπως δήλωσε στο e–Pontos ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και γραφείου τύπου του ΣΠοΣ νομού Θεσσαλονίκης, η ιδέα του διοικητικού συμβουλίου του ΣΠοΣ νομού Θεσσαλονίκης να τιμήσουν τον παραολυμπιονίκη, Θανάση Κωνσταντινίδη, ένα δικό τους παιδί, Ποντιόπουλο μάλλον δεν άρεσε σε ορισμένους. «Αν και αρχικά τόσο η πρόεδρος του ΣΠοΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπεύθυνη διοργανώτρια του φετινού φεστιβάλ, όσο και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χρήστος Τοπαλίδης και Στάθης Παπαδόπουλος αντίστοιχα απάντησαν θετικά στο αίτημα του διοικητικού συμβουλίου του ΣΠοΣ νομού Θεσσαλονίκης, τα πράγματα άλλαξαν λίγα λεπτά πριν πραγματοποιηθεί η απονομή της τιμητικής πλακέτας σε στενό συγγενικό πρόσωπο του παραολυμπιονίκη, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί», είπε ο κ. Τσακαλίδης.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο της κεντρικής σάλας του γηπέδου όντας υπεύθυνος συντονιστής του χορευτικού του ΣΠοΣ ν. Θεσσαλονίκης περιμένοντας να κάνει την απονομή, ανακοινώθηκε δια μικροφώνου ότι η απονομή θα πραγματοποιηθεί σε λίγα λεπτά καθώς τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να υπάρξει ένα πεντάλεπτο μουσικό διάλειμμα. Τότε ο αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ενημέρωσε το μέλος του ΣΠοΣ νομού Θεσσαλονίκης ότι θα πρέπει να μιλήσει πρώτα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ, όπως και έγινε. Ο κ. Τοπαλίδης τον ενημέρωσε ότι αν και η ιδέα ήταν του διοικητικού τους συμβουλίου, την απονομή θα έκανε ο πρόεδρος του ΔΙΣΥΠΕ, Γιώργος Παρχαρίδης και όχι ο εκπρόσωπος του ΣΠοΣ του νομού Θεσσαλονίκης. «Τελικό αποτέλεσμα; Η απονομή να γίνει από τον κ. Παρχαρίδη με την τιμητική πλακέτα να αναφέρει επάνω: ΣΠοΣ νομού Θεσσαλονίκης. Κάποιοι με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνο…», δήλωσε ο κ. Τσακαλίδης.