Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Ξεκίνησε με αγιασμό για τη νέα χρονιά ο "Φάρος Ποντίων" Πατρών

Ξεκίνησε με αγιασμό για τη νέα χρονιά ο "Φάρος Ποντίων" Πατρών
Ξεκίνησε με αγιασμό για τη νέα χρονιά ο "Φάρος Ποντίων" Πατρών

Με ιδιαίτερη τιμή τελέσθηκε το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 ο Αγιασμός του Σωματείου Φάρος Ποντίων Πατρών, στα πλαίσια της επίσημης έναρξης της περιόδου 2016 – 2017, ο οποίος έλαβε χώρα στην εστία του Σωματείου, Λεωφ. Βενιζέλου 38 και Σολωμού (κτίριο ΑΔΕΠ).

Μετά το πέρας της τελετής ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Ρώσσου, πατήρ Θεόδωρος Κωτσόπουλος ευχήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φάρου Ποντίων Πατρών, μια ευλογημένη και δημιουργική χρονιά γεμάτη από επιτυχίες.

Στη συνέχεια η κα. Στασινού Μάρθα, υπεύθυνη χορευτικού και βεστιαρίου, αφού ευχαρίστησε θερμά τον σεβαστό πατέρα Θεόδωρο για την παρουσία του στην τελετή αγιασμού, τα μέλη και τους φίλους του Φάρου Ποντίων Πατρών, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, καθώς επίσης και τις κυρίες που ετοίμασαν τα διάφορα γλυκίσματα και εδέσματα που προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους, παρουσίασε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 12ης Ιουνίου 2016, τους χοροδιδασκάλους που θα αναλάβουν τα μαθήματα χορών στα χορευτικά τμήματα παίδων, αρχαρίων και προχωρημένων για τη νέα περίοδο 2016-2017.

Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν οι κύριοι Μαυρόγιαννης Διονύσιος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Ιωαννίδης Νικόλαος Υποστράτηγος Ε.Α της Ελληνικής Αστυνομίας, Γραικούσης Νικόλαος πρόεδρος του Συλλόγου Τέρψης, Χάιδας Αλέξανδρος χοροδιδάσκαλος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών και Βούλγαρης Δημήτριος χοροδιδάσκαλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γηροκομείου. 

Η τελετή Αγιασμού ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ποντιακών και άλλων παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Τέρψης και του Φάρου Ποντίων Πατρών και ποντιακό γλέντι με τον κ. Ταφιάδη Νικόλαο στη λύρα.