Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο χορός των «Ακριτών του Πόντου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο χορός των «Ακριτών του Πόντου»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο χορός των «Ακριτών του Πόντου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο χορός του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και του Ράδιο Ακρίτες 102,3 fm το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Δεξιώσεων «Triumph Palace». Το χορό άνοιξαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Ακολούθησαν, το αρχάριο και αμέσως μετά το προχωρημένο τμήμα ενηλίκων. Τα χορευτικά συνόδεψε στη λύρα ο Μπάμπης Αμπεριάδης και στο νταούλι ο Παναγιώτης Μόσχος.

Την αυλαία των χορευτικών εμφανίσεων έκλεισε το μεγάλο χορευτικό του συλλόγου. Το χορευτικό συνόδεψε στη λύρα ο Κώστας Ιωαννίδης. 

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στο χορό, τόνισε μεταξύ άλλων το χρέος που έχουμε απέναντι στους προγόνους μας: « ...με αγάπη, πείσμα και διάθεση προσφοράς υποσχόμαστε, ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ  την πατρίδα μας τον Πόντο και ότι δεν θα αφήσουμε την πλούσια ποντιακή διάλεκτο να χαθεί».

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν στην αίθουσα, οι βραβεύσεις των παραολυμπιονικών μας: του Πόντιου χρυσού Παραολυμπιονίκη της σφαιροβολίας Αθανάσιου Κωνσταντινίδη, του χάλκινου Παραολυμπιονίκη της σφαιροβολίας Δημήτρη Ζησίδη, του αργυρού Παραολυμπιονίκη στη σφαιροβολία F32 Δημήτρη Σενικίδη, καθώς και του σπουδαίου προπονητή τους Λάζαρου Στεφανίδη. Στα πρόσωπά τους ο σύλλογος τίμησε όλα τα παιδιά που έχουν όνειρα, που θέτουν στόχους και προσπαθούν σκληρά να τους πραγματώσουν αποφεύγοντας τις εξαρτήσεις και την κοινωνική τους αποξένωση και πολύ περισσότερο τα παιδιά με αναπηρίες και ιδιαίτερες ικανότητες.


Στο ποντιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του χορού ήταν: Μπάμπης Ιορδανίδης (τραγούδι), Κώστας Ιωαννίδης (λύρα), Γιώργος Πουλαντσακλής (λύρα), Μελίνα Χατζηκαμάνου (τραγούδι), Γιώργος Μωυσιάδης (λύρα-τραγούδι), Πόλυς Εφραιμίδης (τραγούδι), Φίλιππος Κεσαπίδης (λύρα), Γιώργος Ψωμιάδης, Παναγιώτης Μόσχος (νταούλι), Μάκης Σιδηρόπουλος (αρμόνιο).

Χαιρετισμό απηύθυναν με σειρά, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς καθώς και ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης. Στο χορό παρέστη και ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης Ηρακλής Τσακαλίδης.

Στο χορό παρέστησαν δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παύλου Μελά, και πλήθος εκπροσώπων φορέων και σωματείων της πόλης μας και όχι μόνο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου" ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του σωματείου που παρευρέθησαν στον ετήσιο χορό. Τέλος, εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες προς όλους τους χορευτές -μικρούς και μεγάλους- που ομόρφυναν την εκδήλωση με την παρουσία τους, τους μουσικούς τους χορηγούς καθώς και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην προετοιμασία και τη σωστή διεξαγωγή του χορού.