Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Οι Μωμόγεροι αναστατώνουν την Καλλιθέα για μία ακόμα χρονιά

Οι Μωμόγεροι αναστατώνουν την Καλλιθέα για μία ακόμα χρονιά
Οι Μωμόγεροι αναστατώνουν την Καλλιθέα για μία ακόμα χρονιά

Το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς "Οι Μωμόγεροι" διοργανώνει και φέτος το δρώμενο των Μωμό΄ερων την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στους δρόμους της Καλλιθέας.

Oι "Μωμό'εροι" είναι έθιμο του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα έως Θεοφάνια), που πραγματοποιείται για την ευετηρία (καλή χρονιά). Οι ομάδες των Μωμό΄ερων βγαίνουν στους δρόμους και όλοι μαζί, με φωνές, κραυγές, θορύβους από κουδούνια, βήματα χορού, μουσική, τραγούδια και παράλληλη δράση όλων των θεατρικών προσώπων, όχι μόνο προκαλούν το ενδιαφέρον του κοινού που τους ακολουθεί από σπίτι σε σπίτι, αλλά και τη συμμετοχή του.

Από το Μάρτιο του 2015 οι Μωμό’εροι έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και φέτος, στις 30 Νοεμβρίου 2016, εντάχθηκαν στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Η ομάδα των χορευτών, μουσικών και θεατρικών προσώπων θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. από την έδρα του σωματείου (Μαντζαγριωτάκη 38) και μέσα από τους δρόμους της Καλλιθέας (αγορά, Άγιος Νικόλαος, πλατεία Κύπρου, λεωφόρος Θησέως) θα καταλήξει στις 13.00 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη, όπου θα κορυφωθεί το Ποντιακό γλέντι.

Σχετικά θέματα

- Μωμο΄έρια στους δρόμους της Καλλιθέας (Φωτογραφίες - Video)