Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Σε μια θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου

Σε μια θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου
Σε μια θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου

Σε μια θερμή ατμόσφαιρα, σε ευχάριστο κλίμα και με τη συμμετοχή των φίλων, μελών και χορευτών της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στον πολυχώρο «Rose Garden».

Στην αρχή της εκδήλωσης η χορωδία του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση των δυο μαέστρων ποντιακού και νεοελληνικού ρεπερτορίου, απέδωσε παραδοσιακά κάλαντα, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Ο πατέρας Κοντάκης Εμμανουήλ ευλόγησε τη βασιλόπιτα και έδωσε ευχές για το νέο έτος. Στη συνέχεια η Ε.Π.Ω.Φ. τίμησε δυο μέλη του συλλόγου για την ανιδιοτελή προσφορά τους επί σειρά ετών, τον κ. Ανέστη Αναστασιάδη και τον κ. Σάκη Παναγιωτίδη. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθανάσιος Καρύδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Αταμιάν, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευάγγελος Καραστερίου, ο πρόεδρος πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Ευάγγελος Χατζηαντωνίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμάς Δίγκαλης, Λάκης Σημαιοφορίδης, Βικτώρια Γεράκη, Ανέστης Πολυχρονίδης, η τοπική σύμβουλος Στέλλα Ίννου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Βασίλης Ιακωβίδης, ο εκπρόσωπος του ΣΠοΣ νομού Θεσσαλονίκης Παύλος Τσακαλίδης, ο εκπρόσωπος του συλλόγου Ποντίων Καλλιθέας Συκεών Θεόδωρος Κουνατίδης, η πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου Εμμανουέλλα Παπαδοπούλου, η πρόεδρος του Κεραυνού Ντίνα Μαρκοπούλου, η εκπρόσωπος του συλλόγου Εθελοντών Ωραιοκάστρου «Συνυπάρχω» Ελισάβετ Κουζιώρτη, η εκπρόσωπος του συλλόγου «Φίλοι Ζώων» Ωραιοκάστρου Μαρία Ιωαννίδου και ο εκπρόσωπος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νεοχωρούδας Χρήστος Σαραμούρτσης.


Στη βασιλόπιτα για τα τμήματα του συλλόγου, τους εκπρόσωπους φορέων και σωματείων καθώς και τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, το φλουρί κέρδισε το μέλος του Δ.Σ. κα Ιωάννα Δημητριάδου, για το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου. Σε ενήλικες και παιδιά μοιράστηκαν τσουρεκάκια και στους τυχερούς δόθηκαν ως δώρα βιβλία.

Ακολούθησε ένα σύντομο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τους μουσικούς μας Γιάννη Τριανταφυλλίδη στη λύρα και Αλέξη Ανδρεάδη στο νταούλι.