Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Έκοψαν Βασιλόπιτα και τίμησαν τη μνήμη του Αγ. Ευγενίου οι Πόντιοι στην Πάτρα (Φωτο)

Έκοψαν Βασιλόπιτα και τίμησαν τη μνήμη του Αγ. Ευγενίου οι Πόντιοι στην Πάτρα
Έκοψαν Βασιλόπιτα και τίμησαν τη μνήμη του Αγ. Ευγενίου οι Πόντιοι στην Πάτρα

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αχαΐας η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου "Φάρος Ποντίων" Πατρών.

Στη γεμάτη αίθουσα από μέλη και φίλους του Σωματείου και μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα η πρόεδρος του Φάρου Ποντίων Πατρών Ελένη Σαουλίδου ευχήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σε όλους υγεία και δημιουργική χρονιά και στη συνέχεια η φιλόλογος - ιστορικός Μαρία Αντωνιάδη παρουσίασε τα ήθη και έθιμα του 12ημέρου στον Πόντο.

Την βασιλόπιτα ευλόγησαν και έκοψαν οι σεβαστοί πατέρες, πατήρ Παύλος Αμανατιάδης, πατήρ Θεόκλητος Παντελίδης, πατήρ Παύλος Παυλίδης, πατήρ Θεόδωρος Κωτσόπουλος και πατήρ Γεώργιος Βλάχος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πέραν των μελών και φίλων του Σωματείου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβήλας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Τομέα Θεόδωρος Τουλγαρίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονύσιος Μαυρόγιαννης και Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας Αναστάσιος Στάθης και η εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου και Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου Πατρών Κων/να Ζάγκλα.


To Σωματείο "Φάρος Ποντίων" Πατρών τίμησε επίσης, με Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας τη μνήμη του Αγ. Ευγενίου, Πολιούχου Τραπεζούντας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και Οσίου Ιωάννου Ρώσσου Πατρών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν το Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη και φίλοι του Σωματείου Φάρος Ποντίων Πατρών. 

Την Ιερά Εικόνα του Αγίου Ευγενίου εντός του ναού πλαισίωναν τα παιδιά του Σωματείου μας, φορώντας τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές.