Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Η Ποντιακή παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» συνεχίζει στη Λάρισα

Η Ποντιακή παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» συνεχίζει στη Λάρισα
Η Ποντιακή παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» συνεχίζει στη Λάρισα

Στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Ζωή και Κότα με Χαβίτς και με Κορκότα» την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στις 9:00 μ.μ. η οποία είναι ενταγμένη στο φεστιβάλ αλληλεγγύης «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».

Η είσοδος είναι ελεύθερη και λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο θέατρο όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση θα πρέπει να προμηθευθούν προσκλήσεις στο τηλέφωνο 6978726353 ή από το Περίπτερο του Δήμου στην Κεντρική Πλατεία και ώρες 18:00-21:00.

Παρακαλούνται όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση να φέρουν, αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διάρκειας για τα συσσίτια της πόλης.

Πρωταγωνιστούν ο Τάκης Βαμβακίδης και ο Αλέξης Παρχαρίδης (τραγούδι & στο ρόλο της Πόντιας γριάς).

Παίζουν: Φανή Αδαμίδου, Δαμιανός Νικολαΐδης, Χρύσα Συμεωνίδου, και η Έρρικα Νικολαΐδου
στη λύρα ο Δημήτρης Πιπερίδης.

Ένα αληθινό... pontische comedy show, η πρώτη επιθεώρηση στην ποντιακή διάλεκτο, υπόσχεται άφθονο γέλιο, τηρώντας παράλληλα τις παραδόσεις της ποντιακής κουλτούρας...

Μια σατιρική, αλλά και νοσταλγική μουσικοθεατρική «περιπέτεια» που η ραχοκοκαλιά της είναι συνδεδεμένη με τον ποντιακό λόγο, το τραγούδι και το χορό, περιλαμβάνει όμως κι αρκετές σκηνές που δεν είναι γραμμένες στην ποντιακή διάλεκτο.

Αυτές καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα στην καθημερινότητα του Έλληνα, που είχε μάθει να την περνά «ζωή και κότα», αλλά σήμερα με την οικονομική κρίση, το έχει ρίξει στο... χαβίτς και στα κορκότα, παραδοσιακά εδέσματα με απλά υλικά, που έφερναν γρήγορα, νόστιμα και οικονομικά ένα πιάτο φαΐ στα τραπέζια των Ποντίων...

Χορηγός επικοινωνίας: e-Pontos