Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Μήνυση στον Ποντιακό Σύλλογο Παραλίμνης από την ΑΕΠΙ για πνευματικά δικαιώματα!

Μήνυση στον Ποντιακό Σύλλογο Παραλίμνης από την ΑΕΠΙ για πνευματικά δικαιώματα!

Η ΑΕΠΙ η Εταιρία για τα πνευματικά δικαιώματα που αυτές τις ημέρες έγινε σάλος με τους μισθούς των διευθυντών που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο το χρόνο με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών και τον τρόπο που διαχειρίζονταν τα χρήματα μήνυσε το Δ.Σ του Ποντιακού Συλλόγου Παραλίμνης γιατί στον ετήσιο φιλανθρωπικό χορό τους προς ενίσχυση των συσσιτίων δεν πλήρωσαν δικαιώματα!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης του Ποντιακού Συλλόγου Παραλίμνης, Χαράλαμπο Αποστολίδη: «Έσυραν 11 καλούς ανθρώπους (αγρότες, εργάτες, συνταξιούχους) στα Δικαστήρια όμως θα λάβουν την απάντηση τους»!

«Πριν χρόνια μήνυσαν τρεις φορές και μένα ως πρόεδρο της ΠΟΠΣ επειδή από τον ραδιοφωνικό μας σταθμό που παίζει επί 24ωρο μόνο ποντιακά αρνήθηκα να καταβάλω νταβατζηλίκια. Στα δικαστήρια ισχυρίστηκα ότι τα ποντιακά τραγούδια ως αγνώστου συνθέτη και στιχουργού δεν παράγουν δικαιώματα υπέρ αυτής, αλλά μάλλον πρέπει αυτοί να μας πληρώνουν. Τα εφετεία (ως δικηγόρος δικάζομαι απευθείας από Εφέτες)με αθώωσαν. Έτσι ξύπνησαν και οι Κρήτες, οι Βλάχοι, οι Ηπειρώτες, κλπ κλπ. για όλα τα δημοτικά τραγούδια. Σήμερα που αποκαλύφθηκαν όλα γι’ αυτούς, τους περιμένω ακονίζοντας τα δόντια μου…» καταλήγει ο κ. Αποστολίδης.

Πηγή: Λόγος της Πέλλας


Σχετικά θέματα

- Μην τραγουδάτε παραδοσιακά Ποντιακά τραγούδια!!! Η Α.Ε.Π.Ι. το «απαγορεύει»!!!

- Ζητούν από Ποντιακό σύλλογο πνευματικά δικαιώματα - Τι απαντά η ΑΕΠΙ

- Δεν πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα στην ΑΕΠΙ τα ποντιακά τραγούδια