Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για την αποπομπή του πανεπιστημιακού αρνητή της Γενοκτονίας

Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για την αποπομπή του πανεπιστημιακού αρνητή της Γενοκτονίας
Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για την αποπομπή του πανεπιστημιακού αρνητή της Γενοκτονίας

Χάρη στις πρωτοβουλίες της Αρμενικής, κυρίως, κοινότητας του Michigan, τον περασμένο χρόνο η συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ εισήγαγε στην υποχρεωτική εκπαίδευση των δημοσίων σχολείων της περιφέρειάς της, διδασκαλία αναφορικά με το έγκλημα της Γενοκτονίας, συμπεριλαμβάνοντας τις γενοκτονίες των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων από τους Τούρκους. 

Η σπουδαιότητα του όλου εγχειρήματος επισκιάζεται από τον συστηματικό πόλεμο προπαγάνδας και αμφισβήτησης της Γενοκτονίας που πραγματοποιεί η «ΤΑCAM», η τουρκική κοινότητα της πολιτείας του Michigan (Turkish American Cultural Association of Michigan). Ιθύνων νους αυτής της καμπάνιας άρνησης και αμφισβήτησης είναι, ένας ακαδημαϊκός, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΑCAM. Ο λόγος για τον Mehmet Erdem Yaya, αναπληρωτή καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Michigan (Eastern Michigan University).

Επειδή, η αλληλεγγύη των θυμάτων των γενοκτονημένων λαών, πραγματώνεται με την κοινή αντιμετώπιση των απαράδεκτων προκλήσεων που οι αρνητές μεθοδεύουν και πραγματοποιούν, το ΑμερικανοΕλληνικό συμβούλιο της Καλιφόρνια ενώνει την φωνή του με αυτή της ΑρμενοΑμερικανικής κοινότητας, και με την παρούσα κίνηση διαμαρτυρίας, ζητά την αποπομπή του αρνητή καθηγητή.

Για τους ίδιους λόγους και εμείς ως Ε.Πο.Ν.Α. συνυπογράφουμε την αίτηση, αφού δεν είναι δυνατόν ένας εκπαιδευτικός, και μάλιστα της ανώτατης εκπαιδευτικής βαθμίδας, που ο θεσμικός του ρόλος του απαιτεί να προάγει και να μεταλαμπαδεύει γνώσεις και αξίες στις νεώτερες γενιές, να είναι αρνητής Γενοκτονιών! Η παραμονή του στην θέση του συνιστά ευθεία προσβολή στα ακαδημαϊκά ιδεώδη και στη μνήμη όλων των γενοκτονημένων θυμάτων.

Υπογράψτε κι εσείς, πατώντας απλά ένα κλικ στο sign petition και πληκτρολογώντας το e-mail σας: http://www.americanhellenic.org/genocidedeniers