Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ο.Π.Σ.Α.: εκτός πραγματικότητας το Δ.Σ. της ΔΙ.ΣΥ.Π.E.

Ο.Π.Σ.Α.: εκτός πραγματικότητας το Δ.Σ. της ΔΙ.ΣΥ.Π.E.

Την απόφαση της να μην παρευρεθεί στο έκτακτο συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ (μετά την αναβολή που πήρε στις 6 Αυγούστου 2016) γνωστοποίησε με ανακοίνωση της Ομσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση:
Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας δεν θα παραβρεθεί στην επερχόμενη διάσκεψη της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. στις 5 Μαρτίου 2017. Η Ομοσπονδία μας έχει φθάσει σε αυτή την απόφαση αφού τα μέλη μας τo αποφάσισαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2017.

Ο Πρόεδρός μας είναι ο υποτιθέμενος Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας και δεν είχε ενημερωθεί για οποιαδήποτε συνεδρίαση σχετικά με την επιλογή της εν λόγω ημερομηνίας. Το να έχουμε την απαίτηση κάποια από τα μέλη μας να προγραμματίσουν και να πραγματοποιήσουν το μακρινό ταξίδι στην Ελλάδα από την Αυστραλία με λίγο πάνω από τέσσερις εβδομάδες ειδοποίηση είναι μια αντανάκλαση του πόσο εκτός πραγματικότητας είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙ.ΣΥ.ΠE.

Εν ονόματι της συνεργασίας, εμείς δεν θα συνάγουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα σχετικά με την παράλειψη της Ομοσπονδίας μας από την εν λόγω συνεδρίαση κατά την οποία ελήφθη αυτή η απερίσκεπτη απόφαση.

Η Ποντιακή πατριά χρειάζεται την ενότητα. Το 2016, οι Ποντιακές Ομοσπονδίες της Αυστραλίας, των ΗΠΑ / Καναδά και της Ευρώπης έστειλαν στη ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. τις λεπτομέρειες για το τι αλλαγές οι οποίες πρέπει να κάνουμε για να κάνουμε αυτή την ενότητα πραγματικότητα. Έχει ξεκινήσει ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο έχει ήδη θετικά αποτελέσματα στην Αυστραλία. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε αυτή τη δυναμική. Η αποτυχημένη συνεδρίαση των προέδρων την οποία εισηγήθηκε η Αυστραλία και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι προέδροι των Ομοσπονδιών τον Ιούλιο του 2016 ήταν απογοητευτική. 

Τους τελευταίους οκτώ μήνες ελπίδα, η ελπίδα για αλλαγή εξατμίζεται όταν μια συνάντηση κλήθηκε χωρίς διαβούλευση με το εκτελεστικό της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ.

Εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλες τις Ομοσπονδίες για την ενότητα του λαού μας και θα διερευνούμε εναλλακτικές λύσεις, δεδομένου ότι όλες οι άλλες λύσεις έχουν αποτύχει.

Με ειλικρινείς χαιρετισμούς.