Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου της ΔΙΣΥΠΕ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου της ΔΙΣΥΠΕ
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου της ΔΙΣΥΠΕ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 οι εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου της ΔΙΣΥΠΕ, στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδου» του Δημαρχείου Πανοράματος με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της.

Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες είχαν διακοπεί, στις 6 Αυγούστου 2016 με σκοπό να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ Γιώργος Παρχαρίδης για να γίνει και πάλι διαβούλευση με τους προέδρους των άλλων ομοσπονδιών του κόσμου μέχρι το τέλος του 2016, έτσι ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια να βρεθούν όλες οι ομοσπονδίες και πάλι μαζί και να συζητήσουν τις αλλαγές του καταστατικού, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΣΥΠΕ μετά το τέλος των εργασιών, τονίζει ότι ο πρόεδρος της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε κ. Γεώργιος Παρχαρίδης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε σε όλο το ιστορικό των διαβουλεύσεων με τις ομοσπονδίες του εξωτερικού, στην ιστορία των συνεδρίων αλλά και σε τρέχουσες εξελίξεις και πρωτοβουλίες της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε , όπως η διοργάνωση της εκδήλωσης για την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας στην Βουλή των Λόρδων και η αποστολή συγχαρητήριας επιστολής στους δυο Γερουσιαστές του Καναδά Ελληνικής καταγωγής, τον κ. Λέο Χουσάκο (που έλκει την καταγωγή του από την Μάνη) και της κας. Γιάννα Μερτσαντ (που έλκει την καταγωγή της από την Σμύρνη) για την προώθηση της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Καναδική κυβέρνηση.

Επισημάνθηκε από τον κ. Παρχαρίδη αλλά και από πολλούς συνέδρους η αναίτια απουσία των άλλων ομοσπονδιών. Απέστειλαν επιστολές λίγες μέρες πριν για την μη συμμετοχή τους ενώ τους δύο προηγούμενους μήνες δεν έστειλαν τις προτάσεις τους για την τροποποίηση του καταστατικού όπως τους είχε ζητηθεί. Το συνέδριο διεξήχθη σε καλό κλίμα παρουσία δεκάδων συνέδρων. 

Κλείνοντας η ανακοίνωση, τονίζεται ότι κοινή πεποίθηση όλων η συνέχιση των διαβουλεύσεων μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης, η διεξαγωγή του 8ου τακτικού συνεδρίου τον Αύγουστο και βεβαίως η διατήρηση της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. Αποφασίστηκε δε, ομόφωνα η αναβολή της και η εξουσιοδότηση του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου για την συνέχιση των διαβουλεύσεων.

Ήδη, με επιστολές τους, η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ - Καναδά, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη και η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, είχαν ενημερώσει ότι δεν θα παρευρεθούν στις εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή τους στο έκτακτο συνέδριο καθώς και πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω συζητήσεις.