Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία ο χορός της νεολαίας των "Ακριτών" του Πόντου

Με μεγάλη επιτυχία ο χορός της νεολαίας των "Ακριτών" του Πόντου
Με μεγάλη επιτυχία ο χορός της νεολαίας των "Ακριτών" του Πόντου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του τμήματος νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα δεξιώσεων «Έναστρος» στην Ευκαρπία.

Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά τον χώρο του «Έναστρος», με το κέφι και το χορό να μένουν αμείωτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Λόγω της ανέλπιστα μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, πολλοί ήταν αυτοί που δεν μπόρεσαν να μπουν στην αίθουσα.

Το πρόγραμμα του χορού άνοιξαν τα παιδικά χορευτικά του συλλόγου. Τα χορευτικά συνόδευσαν τα μέλη της νεολαίας Μπάμπης Αμπεριάδης στη λύρα και Παναγιώτης Μόσχος στο νταούλι.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο πρόεδρος της νεολαίας Γιάννης Τοκμακίδης, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα εύρεσης κοινού κώδικα μεταξύ των νέων και των μεγαλύτερων σε ηλικία για το κοινό καλό του ποντιακού στοιχείου, "σ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς", τόνισε.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Παπαδόπουλος.

Συγκινητικές στιγμές του χορού οι βραβεύσεις, της χορεύτριας και υπεύθυνης βεστιαρίου του συλλόγου Αμαλίας Πολυχρονιάδου και του λυράρη Δημήτρη Ξενιτόπουλου που μεγάλωσε και ανδρώθηκε μουσικά στο σύλλογο των Ακριτών.

Εξαιρετικό και το μουσικό πρόγραμμα που ήταν αμιγώς ποντιακό με τους: Κώστα Θεοδοσιάδη, Δημήτρη Καρασαββίδη, και Χρήστο Ναζαρίδη στο τραγούδι, Φάνη Κουρουκλίδη, Δημήτρη Ξενιτόπουλο και Μπάμπη Αμπεριάδη στη λύρα, Γιώργο Σιαμίδη στο αγγείο, Κώστα Ζώη, Κλεάνθη Σιαμλίδη, Στάθη Νικολαϊδη και Παναγιώτη Μόσχο στο νταούλι, Ευρυσθένη Ασλιχανίδη στο κλαρίνο, Φίλιππο Ασλιχανίδη  στα ντραμς και Μάκη Σιδηρόπουλο στο αρμόνιο.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης, ο πυρρίχιος χορός από νέους των συλλόγων που παρευρέθηκαν στο χορό.


Ο χορός οργανώθηκε μέσα σ ένα εξαιρετικό ομαδικό κλίμα, με την απόλυτη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου των Ακριτών που έδωσε απλόχερα την εξ' ολοκλήρου ανάθεση του χορού αποκλειστικά στα μέλη της νεολαίας.

Στην όμορφη αυτή βραδιά ταξιδέψαμε μουσικά σε όλες τις περιοχές του Πόντου με τη λύρα, το αγγείο, το νταούλι και τις εξαιρετικές φωνές των τραγουδιστών.

Στο χορό παρευρέθησαν, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Παύλου Μελά Δημήτρης Αθάνατος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Παύλου Μελά Όλγα Μυρίδου, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά Αθανάσιος Κίκης, ο Αντιδήμαρχος Νεάπολης Συκεών Αντώνης Σαουλίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παύλου Μελά και επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά» Γεώργιος Λίλτσης, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παύλου Μελά Νικόλαος Παυλίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παύλου Μελά και αντιπρόεδρος του συλλόγου Κυριάκος Τσαταλμπασίδης, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Αθανάσιος Ακριτίδης, ο Γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρώην πρόεδρος του συλλόγου επί σειρά ετών, Παύλος Γαλεγαλίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΟΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος των Ακριτών Επταλόφου Κιλκίς Νικόλαος Αμοιρίδης, καθώς επίσης πλήθος εκπροσώπων ποντιακών συλλόγων (Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης», Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων, Σύλλογος Ποντίων Διαβατών, Σύνδεσμος Νικοπολιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης,  κ.α.), και φορέων της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον χορό τίμησαν και εκπρόσωποι συλλόγων της περιφέρειας και των γειτονικών νομών της Θεσσαλονίκης (Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου, Ποντιακός Σύλλογος Καστανά, Πολιτιστικός Σύλλογος Λαχανά, Πολιτιστικός Σύλλογος Πικρολίμνης Κιλκίς, Πολιτιστικός Σύλλογος «Ακρίτες Επταλόφου» Κιλκίς, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοηράκλειας,  Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημερίου "Οι Αργοναύτες" κ.ά.).

Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου και το Τμήμα Νεολαίας των Ακριτών ευχαριστούν τους χορηγούς του χορού που συνέβαλαν σημαντικά στην πραγματοποίηση του, όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων που παρευρέθηκαν στο χορό, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που στήριξαν με κάθε τρόπο, όλη την διαδικασία της προετοιμασίας και της διοργάνωσης του χορού.