Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Την καθιερωμένη Γιορτή Γραμμάτων πραγματοποίησε το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" Δήμου Θέρμης

Την καθιερωμένη Γιορτή Γραμμάτων πραγματοποίησε το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" Δήμου Θέρμης
Την καθιερωμένη Γιορτή Γραμμάτων πραγματοποίησε το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" Δήμου Θέρμης

Την καθιερωμένη Γιορτή Γραμμάτων καθώς και την κοπή της Βασιλόοπιτας, πραγματοποίησε το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" Δήμου Θέρμης την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η γιορτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και είναι αφιερωμένη στα γράμματα και την παιδεία.

Ακολούθησε ομιλία με θέμα: "...ζώντες υπηρετήσωμεν ως καλοί στρατιώται, αγωνιζόμενοι κατά της απαιδευσίας, της αμαθείας και του πνευματικού σκότους...". Η σημασία της Παιδείας στον Πόντο από κ. Κυριάκο Χατζηκυριακίδη, Δρ. Ιστορίας του ΑΠΘ, και εν συνεχεία οι ομιλίες των εκπαιδευτικών κ.κ. Γιάννη Αδαμίδη και Αριστείδη Ιορδανίδη. Η εκδήλωση περιελάμβανε βραβεύσεις μαθητών και μαθητριών, παιδιών μελών του σωματείου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, την εκδήλωση πλαισίωσαν η χορωδία, το μικρό και μεσαίο χορευτικό σωματείου καθώς και η σχολή λύρας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο κ. Απόστολος Τσολάκης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κ. Παναγιώτης Πονερίδης Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, η κ. Άννα Μίχου Πρόεδρος του Ν.Π. που ασχολείται με την κοινωνική πρόνοια & φροντίδα, η κ. Δήμητρα Χίνη Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ και οι Δ.Σ. Γιάννης Ιωσηφίδης, Ανέστης Κεφαλάς και Στέλιος Γκιζάρης. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν η κ. Κούλα Γιαννακίδου, τ. Γ.Γ. του Υφυπουργείου Αθλητισμού καθώς και μέλη φορέων και συλλόγων του δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Το Σωματείο "Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης", με την εορτή αυτή, συνεχίζει την παράδοση της βράβευσης των μαθητών των περιοχών του Πόντου και της Μ. Ασίας, κατά την οποία οι Ελληνικοί φορείς ενίσχυαν με αυτόν τον τρόπο ηθικά τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που έδιναν την δική τους μάχη να διατηρήσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό στα αλησμόνητα χώματα της Καθ’ ημάς Ανατολής.