Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Μία ακόμα πόλη του Καναδά αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Μία ακόμα πόλη του Καναδά αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Μία ακόμα πόλη του Καναδά αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με πρωτοβουλία και πάλι του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, ακόμα μία επιτυχία προστίθεται στον αγώνα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Είναι η πρώτη πόλη σε αυτή την επαρχία που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σε ανακοίνωση του το Ελληνοκαναδικό Κονγκρέσο χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του LaSalle να ψηφίσει την πρόταση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και να τιμήσει τη μνήμη των ανδρών, γυναικών και παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Την Δευτέρα 3 Απριλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε ομόφωνα για την αναγνώριση και όρισε την 19η Μαΐου ως ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που μαζί με εκείνη των Αρμενίων και Ασσυρίων, υπήρξαν οι πρώτες γενοκτονίες του 20ου αιώνα.

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας της ανθρωπότητας και ένα από τα ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό το ειδεχθές έγκλημα ήταν ο προάγγελος του Ολοκαυτώματος που διέπραξαν οι Ναζί κατά των Εβραίων, Ρομά και άλλων λαών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, Δρ Θεόδωρος Χαλάτσης.

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του LaSalle είναι ιστορική για την Ελληνική κοινότητα στο Κεμπέκ και χρησιμεύει ως υπενθύμιση για όλους στνωρίζει ο Κεμπέκ και στον Καναδά και στις επόμενες γενιές, εκείνου του βάναυσου και ειδεχθούς εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων προγόνων και της ανθρωπότητας. Η πόλη του LaSalle είναι η πρώτη στο Κεμπέκ Δημοτική κυβέρνηση που αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και να διακηρύσσει την 19η Μαΐου ως την επίσημη ημέρα μνήμης της», προσθέτει ο Δρ Χαλάτσης.

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο και το Περιφερειακό Συμβούλιό του στο Κεμπέκ, ευχαριστούν την Δήμαρχο Barbe και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του LaSalle για τη λήψη αυτής της σημαντικής και ιστορικής απόφασης.