Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Η Ποντιακή λύρα και μουσική στο Ιρακινό Κουρδιστάν από τους αδερφούς Τσαχουρίδη (Φωτο)

Η Ποντιακή λύρα και μουσική στο Ιρακινό Κουρδιστάν από τους αδερφούς Τσαχουρίδη (Φωτο)

Μετά από δέκα χρόνια και με μεγάλη συγκίνηση (όπως ο ίδιος δήλωσε) ο Ματθαίος Τσαχουρίδης επισκέφθηκε για μία ακόμα φορά την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν Ερμπίλ! Αυτή τη φορά μαζί του είναι και ο αδερφός του Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης αλλά και το μέλος του "Ψυχή και Σώμα", Γιάννη Πούλιο.

Με την μέχρι στιγμής παρουσία τους να μετράει την συναυλία στην TEDx Erbil Conference το Σάββατο 1 Απριλίου, την ηχογράφηση στο δορυφορικό κανάλι RUDAW TV την Κυριακή 2, την ακαδημαϊκή παρουσίαση στο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Σουλεϊμανία για την Ποντιακή λύρα και την Ποντιακή μουσική την Δευτέρα 3 Απριλίου, η "Ποντιακή παρέα" από την Ελλάδα ετοιμάζεται για την συναυλία στο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Σουλεϊμανία την Τρίτη 4 Απριλίου μαζί με τους Hussein Zahawy (percussion), Ayub Ali (vocals), Ertan Tekin (zourna and balaban), Γιάννης Πούλιο (laouto and acoustic guitar).

Η συγκίνησή μου είναι πολύ μεγάλη! Οφείλω πολλά στην αγάπη του αδελφικού μου φίλου Hussein Zahawy! Η μουσική που μας μεγάλωσε μας ένωσε ξανά, δήλωσε ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.