Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου εκμάθησης σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο, στη Δράμα

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου εκμάθησης σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο, στη Δράμα
Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου εκμάθησης σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο, στη Δράμα

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου και μοναδικού βιβλίου - εγχειριδίου εκμάθησης σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τεμένους "Ο Προφήτης Ηλίας" και από τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου Δράμας την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, με επιτυχία σε ένα ευχάριστο και σκιτσογραφικό περιβάλλον.

Οι φίλοι του σκίτσου (μικροί και μεγάλοι), συναντήθηκαν με τον σκιτσογράφο και αντάλλαξαν απόψεις, σκέψεις και ιδέες πάνω στην τέχνη του σκίτσου, αφού πρώτα προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Ματζαρίδης. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δάσκαλος και γέννημα θρέμμα της γης της Δράμα, Στέργιος Παπαδόπουλος, όπου μίλησε για το έργο του σκιτσογράφου. Μετά  έλαβε "πενάκι" του λόγου ο εκδότης - δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης όπου παρουσίασε το βιβλίο, τον τρόπο, τον λόγο ύπαρξης και τον σκοπό του, όπως επίσης μίλησε για την Ποντιακή διάλεκτο και τον αγώνα που πρέπει να γίνει για να μην εξαφανιστεί.


Στο τέλος ο σκιτσογράφο Δημήτρης Νικολαΐδης μίλησε για την προσπάθεια που κάνει με αφορμή και αφετηρία τα μαθήματα σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο, από την μεριά του για την εδραίωση και όσο γίνεται δυνατόν, την αναβίωση της μητρικής του "γλώσσας", την Ποντιακή διάλεκτο. Οι μικροί φίλοι (αλλά και ορισμένοι τολμηροί, μεγάλοι) στο τέλος σκιτσάρανε με θέμα τις ασκήσεις που παρουσίασε ο σκιτσογράφος και με καμάρι φωτογραφήθηκαν μαζί με τον Δημήτρη Νικολαΐδη.

Την υπέροχη βραδιά πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, από υπέροχους χορευτές και χορεύτριες, που χόρεψαν χορούς από τον Πόντο φορώντας τις πατροπαράδοτες φορεσιές των Ποντίων. Η ομορφιά, το χαμόγελο, αλλά και η περηφάνια των χορευτών αγκάλιασαν με τον καλύτερο τρόπο της τόσο ωραία και ανθρώπινη εκδήλωση.