Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

"Η Παιδεία του Πόντου και ο Πόντος της Παιδείας"

"Η Παιδεία του Πόντου και ο Πόντος της Παιδείας"
"Η Παιδεία του Πόντου και ο Πόντος της Παιδείας"

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ξάνθης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, στην εκδήλωση που διοργανώνει για φιλανθρωπικό σκοπό και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στις 7:30  μ.μ. στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπναποθήκη “Π”, Καπνεργατών 9.

Στα πλαίσια αυτής θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Μαλκίδη Θεοφάνη, διδάκτορα Κοινωνικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με θέμα: “Η Παιδεία του Πόντου και ο Πόντος της Παιδείας”. 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι παιδικές χορωδίες του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Πετρόπουλου, και του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης “Αλησμόνητες Πατρίδες”, υπό τη διεύθυνση της Ανδρονικίδου Νατάσσας.

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν παιδικά ρούχα και παιχνίδια (σε καλή κατάσταση) για τον φιλανθρωπικό σκοπό “Το Καλαθάκι της Αγάπης”, που διοργανώνει η Περιφερική Επιτροπή Νεολαίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), τα όποια θα διατεθούν σε ορφανοτροφεία της περιφέρειας.

Η συγκέντρωση των ρούχων και παιχνιδιών θα πραγματοποιείται, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή, ώρες 12:00-14:00 και 19:00-21:00, στο κτήριο του συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, πάροδος Θερμοπυλών 8.