Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Με κάθε επισημότητα υποδέχτηκε ο Πειραιάς την εικόνα της Παναγίας Σουμελά (Φωτο - Video)

Με κάθε επισημότητα υποδέχτηκε ο Πειραιάς την εικόνα της Παναγίας Σουμελά
Με κάθε επισημότητα υποδέχτηκε ο Πειραιάς την εικόνα της  Παναγίας Σουμελά

Με κάθε επισημότητα υποδέχτηκε ο Πειραιάς την Ιερά εικόνα της Παναγιά Σουμελά στο λιμάνι το πρωί της Δευτέρας 15 Μαΐου 2017.

Τιμές απέδιδαν και τα αγκυροβολημένα πλοία, ενώ οι εκκλησίες περιμετρικά του λιμανιού, ο Αγ. Σπυρίδωνας, η Αγ. Τριάδα, ο Αγ. Διονύσιος και άλλες, χτυπούσαν εορταστικά τις καμπάνες τους γι’ αυτό το χαρμόσυνο γεγονός.

Το Ιερό θησαύρισμα της Ορθοδοξίας μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Σωματείου "Παναγία Σουμελά" Γιώργο Τανιμανίδη και μέλη του αυτού, ενώ στο λιμάνι το υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ μαζί με τους βουλευτές του Πειραιά αλλά και εκπροσώπους του Δήμου.

Αμέσως μόλις οι ιερείς που συνόδευαν την εικόνα, την κατέβασαν από το πλοίο του Λιμενικού, 4 ζιπκοφόροι χόρεψαν τον χορό Σέρρα υποδεχόμενοι και αυτή με τη σειρά τους την ιερά εικόνα μαζί με τα λιγοστά δυστυχώς Ποντιακά σωματεία που έδωσαν το παρών στο λιμάνι του Πειραιά με τα λάβαρα τους.


Σημειώνεται πως η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε στον Πειραιά με πλοίο του Λιμενικού Σώματος, συνοδευόμενο από πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Συλλόγου Αλιέων Πειραιώς.

Η εικόνα μεταφέρθηκε με πομπή προς τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 22 Μαΐου 2017.

Μαζί με την εικόνα μεταφέρθηκαν και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τα οποία φυλάσσονται στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος Συμφερουπόλεως.