Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Μία προσωπική "απάντηση" για όλα όσα έγιναν...

Μία προσωπική "απάντηση" για όλα όσα έγιναν...
Μία προσωπική "απάντηση" για όλα όσα έγιναν...

Και τώρα που τελείωσε και επίσημα το θέμα της έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ με τα εγκαίνια της, χρωστάω και μία προσωπική απάντηση σε όλους αυτούς (φίλους, συγγενείς και λοιπούς παρατρεχάμενους) μέσα στην Παμποντιακή Ομοσπονδία που στοχευμένα επί τρεις μήνες, πριν τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, και αφού αντιλήφθηκαν ότι χάνουν "το μαγαζάκι τους" (γιατί έτσι την κατήντησαν σήμερα), έριξαν τόνους λάσπης, ψέμματα, και ότι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί για όλους όσους προσπαθήσαμε να συμμετέχουμε και να συμβάλλουμε σε ένα υγιές και δημοκρατικό περιβάλλον και να προσφέρει ο καθένας αυτό που μπορεί με όποιο κόστος και αν είχαμε.

Δεν μας απαντήσατε ποιος "εξαργύρωσε" την έδρα Ποντιακών Σπουδών;

Δεν μας απαντήσατε ποιοι πουλήθηκαν σε επιχειρηματίες;

Δεν μας απαντήσατε τι "πήραμε";

Δεν μας απαντήσατε τι ρόλο "παίζαμε"; Ποιος μας έβαλε; Ποια ήταν τα "σκοτεινά" κίνητρα μας;

Ποια ήταν η δυσάρεστη και ύποπτη ατμόσφαιρα πριν τις εκλογές;

Ποιος προσέβαλλε και μηδένισε το έργο της ΠΟΕ;

Μιλήσατε για χειραγωγούμενα κέντρα, ανταλλάγματα και πολλά άλλα...

Δεν μας απαντήσατε με ποιο ηθικό ανάστημα προσπάθησε ο Θεοδόσης Κυριακίδης, με ένα βαρύ βιογραφικό για την ηλικία του, να διεκδικήσει την έδρα Ποντιακών Σπουδών;

Κατέπεσαν και τυπικά όλα αυτά λοιπόν...

Έκαναν σημαία τους ότι η προσπάθεια του Θεοδόση Κυριακίδη να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να κρατήσουμε την Παμποντιακή στο σημείο που όλοι την πιστεύαμε πριν μερικά χρόνια, (όταν κάποιοι δεν ήξεραν τι σημαίνουν τα αρχικά ΠΟΕ!!!) έγινε για να πάρει την έδρα. Ότι έκανε συναλλαγή με τον Ιβάν Σαββίδη. Ότι τα βρήκε. Ότι μας παρέσυρε για να πετύχει τον στόχο του. Και ένα σωρό βλακείες...

Θα μπορούσα να γράψω και πολλά πολλά ακόμα...

* μίλησα για "κόστος" γιατί, προσωπικά, είχα κόστος από τη συμμετοχή μου στα Ποντιακά κοινά, το οποίο δεν βγήκα ποτέ δημόσια να πω...

** αν και το είπε στα επίσημα εγκαίνια ο Ιβάν Σαββίδης, εύχομαι οι θέσεις που ανακοίνωσε για εκ νέου χρηματοδότηση, να γίνουν 5 ή και 10!

Για να γιγαντωθεί η Έδρα Ποντιακών Σπουδών με όλους τους νέους επιστήμονες που έχουν πολλά να δώσουν στον Ποντιακό Ελληνισμό.

*** τοποθετούμαι πλέον σήμερα και όχι με την ανακοίνωση του ονόματος του Κυριάκου Χατζηκυριακίδη (για όλα αυτά τα κακώς κείμενα), γιατί η μέρα των επίσημων εγκαινίων ήταν δική του, την αξίζει, και του εύχομαι από καρδιάς καλή σταδιοδρομία και κάθε καλό στην νέα του πορεία και σε αυτό που αγαπάει!

Κλείνοντας αυτή την σύντομη τοποθέτηση, δεν θα μπορούσα να μη επισημάνω δύο χαρακτηριστικά τα οποία "σιχαίνομαι" στους ανθρώπους: την αχαριστία και την υποκρισία!

Και ειδικά στην Ποντιακή κοινότητα τα βλέπεις πολύ έντονα και τα δύο.

Το άσπρο γίνεται μαύρο και το αντίθετο μέσα σε απειροελάχιστο χρόνο.

Και αυτό γίνεται γιατί υπάρχει έλλειψη στρατηγικής και πολιτικής προς την επίτευξη των στόχων.

Παρά μόνο προσωπικές στρατηγικές από κάποιους διοικούντες τον χώρο.

Αυτό που γίνεται από την Τετάρτη, με το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη αποδεικνύει περίτρανα αυτό που γράφω πιο πάνω. Επιστολές συγχαρητηρίων, προσωπικά μηνύματα, ευχαριστίες από ανθρώπους που μέχρι χθες έλεγαν "έξω" οι επιχειρηματίες από τον Ποντιακό χώρο. Δεν τους θέλουμε. Ήρθαν να μας εκμεταλλευτούν. Να φτιάξουν πολιτικούς σχηματισμούς και να διεκδικήσουν την ψήφο των Ποντίων. Να αλώσουν τον Ποντιακό χώρο.

Ενώ παίρνουν παραμάσχαλα μόνο όσους επιθυμούν!

Και ενώ έτρεχαν στα δικαστήρια τον Ιβάν Σαββίδη, να υποθέσω ότι τώρα θα αρχίσουν οι αγκαλιές και τα φιλιά;

Μαζέψτε τις γλώσσες σας και τα σάλια σας... Και μάθετε να υπηρετείτε ιδέες και στόχους...

Θεόφιλος Κωτσίδης