Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Απίστευτο: Αμερικανοί χορεύουν και τραγουδούν Ποντιακά! (Video)

Απίστευτο: Αμερικανοί χορεύουν και τραγουδούν Ποντιακά!
Απίστευτο: Αμερικανοί χορεύουν και τραγουδούν Ποντιακά!

Μία ξεχωριστή Ποντιακή βραδιά με φίλους και γνωστούς διοργάνωσε ο Μπρεντ Γκέρι (Brent Geary), ένας Αμερικανός πολίτης, στο σπίτι του το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 το βράδυ.

Τι όμως έκανε αυτήν την βραδιά να είναι ξεχωριστή; Ότι κανένας από όλους όσους θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δεν είναι Πόντιος αλλά ούτε καν Έλληνας!

ο Μπρεντ Γκέρι (Brent Geary) "μαγεύτηκε" όταν άκουσε για πρώτη φορά ποντιακή μουσική. Η ποντιακή λύρα μίλησε τόσο βαθιά στην ψυχή του που, δίχως να έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα και τον Πόντο, θέλησε να μάθει να παίζει.

Μέσω της τεχνολογίας και του Skype αυτό κατέστη εφικτό, αφού ο γραμματέας του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης "Παναγία Σουμελά" και δάσκαλος λύρας Δημήτρης Αμπερίδης παρέδωσε στον Μπρεντ... διαδικτυακά μαθήματα εκμάθησης λύρας.

Το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν ο Μπρεντ να έρθει με την οικογένειά του στην Ελλάδα και την Κατερίνη και να συμμετέχει στο 24ο Ποντιακό Παραδοσιακό Πανηγύρι που διοργάνωσε ο Σύλλογος την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Μπρεντ παίζοντας λύρα και τραγουδώντας να κλέψει τις εντυπώσεις και να καταχειροκροτηθεί από τον κόσμο...