Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

«Ο Φάρος» άναψε για άλλη μια χρονιά με προορισμό τα μονοπάτια του Πόντου



Εκρηκτικό το 7ο Ποντιακό Πανηγύρι του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος» όπου «Ο Φάρος» άναψε για άλλη μια φορά και οδήγησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στα μονοπάτια του Πόντου, της χαράς και της ομορφιάς.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, διοργάνωσε με επιτυχία το 7ο Ποντιακό Πανηγύρι. Περισσότεροι από 3000 καλεσμένοι κατέκλυσαν την πλατεία «19 Μάη» και με αμείωτο κέφι, παρέμειναν μέχρι τις 6.30 το πρωί της Κυριακής, αναβιώνοντας το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού στον Πόντο.

Αυτή η πολυπληθή παρουσία του κόσμου απέδειξε για άλλη μια φορά την αναγνώριση της προσφοράς του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα. Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η κ. Σοφία Σαββίδου, πρόεδρος & χοροδιδάσκαλος του συλλόγου. Συγκλονιστική ήταν η έναρξη, όπου τα πολυάριθμα χορευτικά του Συλλόγου μπήκαν στο χώρο της πλατείας, τραγουδώντας το τραγούδι τους «Φώταξον Φάρε, φώταξον, χορεύνε τα παιδία».


Ένωσαν τα χέρια, ένωσαν τους καημούς και τα όνειρα και χόρεψαν περήφανα, με πάθος και ενθουσιασμό τους χορούς των προγόνων τους. Και όταν άρχισαν οι ρυθμοί της Σέρρας, τα παιδιά 4ης και 5ης γενιάς Ποντίων έγιναν ένα σώμα, ένα ιδανικό και ο ουρανός γέμισε με χρώματα. Πυροτεχνήματα και χειροκροτήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα. «Όσο υπάρχει ποντιακή λύρα και Πυρρίχειος ...οι Πόντιοι θα γεννούν Τραντέλλενους».

Ακολούθησε γνήσιο ποντιακό γλέντι με αξιόλογους Πόντιους καλλιτέχνες Γιώργο Ιωαννίδη, Γιώργο Ατματσίδη, Σταύρο Σαββίδη και τους μουσικούς Δ. Τσούλφα, Γ. Κυριακίδη, Π. Νικολαϊδη, Κ. Φουλίδη, Γιάν. & Γιώργ. Κεμεντζετζίδη, Σ. Ηλιάδη, όπου όλοι απογείωσαν τους καλεσμένους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος κ. Γ. Καπλάνης, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων Ασπροπύργου, Χαλανδρίου, Μεταμόρφωσης, Χαϊδαρίου, Ένωσης Ποντίων Αιγάλεω, Φοιτητών Αττικής, Λιοσίων-Φυλής, Καρέα-Βύρωνα, Κορυδαλλού, Ν.Ιωνίας, Αιγάλεω «Αξέχαστες Πατρίδες» και «Καύκασος», Ποντίων Επιστημόνων, Ελευσίνας, Ωρωπού, Υπάτης Φθιώτιδας, Μελισσίων, Νίκαιας, Γλυφάδας, Ν.Φιλαδέλφειας, ποδοσφαιρικής ομάδας «Ελλάς Ποντίων» καθώς και Στοκχόλμης Σουηδίας.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το e-Pontos.