Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Εντυπωσιακή έναρξη για την 2η ΡοδακΟΙΝΟγνωσία στην Ημαθία με λύρες, Πόντο, Κύπρο και Κρήτη!

Εντυπωσιακή έναρξη για την 2η ΡοδακΟΙΝΟγνωσία στην Ημαθία με λύρες, Πόντο, Κύπρο και Κρήτη!
Εντυπωσιακή έναρξη για την 2η ΡοδακΟΙΝΟγνωσία στην Ημαθία με λύρες, Πόντο, Κύπρο και Κρήτη!

της Έφη Στεφ. Καραγιάννη

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 στις 9.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έναρξη της 2ης ΡοδακΟΙΝΟγνωσίας στην Ημαθία από τον Μορφωτικό Σύλλογο "Η Μίεζα" Κοπανού Νάουσας στο εμπορικό κέντρο Κοπανού Νάουσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Ημαθίας και με την χορηγία του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) και του Δήμου Νάουσας.

"Παραθίν Αλός Μουσικές", αυτός ήταν ο τίτλος της εναρκτήριας εκδήλωσης, ενός μουσικοχορευτικού ταξιδιού με οδηγούς τις λύρες από Κύπρο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τη Μ. Ασία και τον Πόντο που παρουσίασε μοναδικά ο Λάζαρος Τερζάς.

Στους θεατές κράτησαν εξαιρετική συντροφιά ο Μιχάλης Καλιοντζίδης και τα μουσικά σχήματα των Μελόρυθμων και του Κωστή Κυριτσάκη.


Μαζί τους επίσης οι Νικηφορίδης Ανδρέας στο νταούλι και ο Φουντουκίδης Δημήτρης στο αρμόνιο καθώς και τα εξαιρετικά χορευτικά συγκροτήματα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, της Ένωσης Κρητών Βριλησίων Αττικής και του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση η βουλευτής Ημαθίας κα Καρασαρλίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τεληγιαννίδης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Σοφιανίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Ουλσουτζόγλου και το μέλος κ. Γιάγκογλου, η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βέροιας κα Τσιπουρίδου κ.α.


Ο χώρος των εκδηλώσεων στις 4, 5, 6 Αυγούστου 2017 στο Εμπορικό Κέντρο Κοπανού Νάουσας είναι πλαισιωμένος από εκθεσιακά περίπτερα με τοπικά προϊόντα κυρίως κρασιά, μαρμελάδες, κομπόστες κ.α. τοπικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών της ευρύτερης περιοχής σε μια προσπάθεια που ως σκοπό της έχει την προαγωγή θεμελιωδών αξιών όπως την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Μίεζας, την προώθηση των τοπικών προϊόντων -ροδάκινο και οίνο- καθώς και την ανάδειξη των μουσικοχορευτικών δρώμενων στην προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής παράδοσης.

Αξιοσημείωτη η άρτια οργάνωση, η εντυπωσιακή και καλαίσθητη διακόσμηση καθώς και η εξαιρετική οπτική προβολή της 2ης ΡοδακΟΙΝΟγνωσίας στην Ημαθία από τον Μορφωτικό Σύλλογο "Η Μίεζα" Κοπανού Νάουσας που έδινε την αίσθηση σκηνικού στους θεατές που διασκέδασαν με την ψυχή τους μέχρι τις πρωινές ώρες.