Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Επέστρεψε δυναμικά ο "Εύξεινιος Κύκλος" με μία μεγάλη Ποντιακή συναυλία

Επέστρεψε δυναμικά ο "Εύξεινιος Κύκλος" με μία μεγάλη Ποντιακή συναυλία
Επέστρεψε δυναμικά ο "Εύξεινιος Κύκλος" με μία μεγάλη Ποντιακή συναυλία

Στα δημώδη τραγούδια του Πόντου ήταν αφιερωμένος ο φετινός Ευξείνιος κύκλος, με την συναυλία που δόθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, στο Δημοτικό στάδιο της πόλης. Κορυφαίοι καλλιτέχνες της ποντιακής μούσας συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ευξείνιος κύκλος 2017» που έχει καθιερωθεί στον Δήμο Κοζάνης από το 2001 με διοργανωτές τον Οργανισμό Αθλητισμού – Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης. Μία εκδήλωση που αποτελεί θεσμό για την περιοχή.

Ο Ευξείνιος κύκλος 2017, ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με το ποντιακό δρώμενο και το ποντιακό παραμύθι και ολοκληρώθηκε με την συναυλία όπου τα δημοτικά τραγούδια του Πόντου είχαν την τιμητική τους σε μια παρουσίαση όπου στην αφήγηση ήταν ο ηθοποιός Στάθης Παναγιωτίδης, την ενοργάνωση ανέλαβε ο Στάθης Παρχαρίδης και την επιμέλεια και παρουσίαση των κειμένων είχε ο Στυλιανός Ιωαννίδης.


Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες, στο τραγούδι: Κώστας Θεοδοσιάδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Μπάμπης Ιορδανίδης, Μπάμπης Ιωακειμίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Γιώργος Σοφιανίδης, Γιώργος Στεφανίδης. Στην λύρα ήταν οι: Νίκος Κοκκινίδης, Γιάννης Σανίδης, Κώστας Σιαμίδης, στο νταούλι ο Γιάννης Πολυχρονίδης και ο Νίκος Φιλιππίδης, ντραμς ο Παύλος Ευθυμιάδης, στα πλήκτρα ο Γιάννης Γεωργιάδης και στο ούτι η Έφη Μαυρίδου.



Πηγή Φωτο & Video: Kozani Life