Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδήλωση τιμής για τον Οπλαρχηγό του Πόντου "Βασίλ Αγά"

Εκδήλωση τιμής για τον Οπλαρχηγό του Πόντου "Βασίλ Αγά"
Εκδήλωση τιμής για τον Οπλαρχηγό του Πόντου "Βασίλ Αγά"

Εκδηλώσεις προς τιμή του Οπλαρχηγού του Πόντου Βασιλείου Ανθόπουλου "Βασίλ Αγά", στην Σκύδρα, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχου της Π.Ε. Πέλλας κ. Αηδονά, Αθανασιάδου Αθηνά.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, στις 7:30 π.μ., Θεία λειτουργία με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και τέλεση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως  των ψυχών του Βασιλείου Ανθοπούλου και των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Στις 10:45 στο άγαλμα "Βασιλείου Ανθοπούλου", στο Πάρκο Λαϊκής αγοράς Σκύδρας θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων ενώ θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σκύδρας με συντονιστή τον δημοσιογράφο και Πολιτικό Επιστήμων κ. Γεώργιο Παναγιωτίδη και ομιλίες από τον κ. Ιωάννη Κυριακίδη, εκπρόσωπο των απογόνων του Οπλαρχηγού και τον κ. Σάββα Καλεντερίδη, συγγραφέα, εκδότη, με τίτλο "Βασίλειος Ανθόπουλος ένας ιδιοφυής Πολέμαρχος του Πόντου".

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πολιτιστικό πρόγραμμα με μέριμνα της κ. Έφης Παπαδοπούλου, Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Ριζού, με την συμμετοχή και άλλων Ποντιακών Συλλόγων.