Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ματθαίος Τσαχουρίδης: «Έξυπνη η κίνηση του Απόλλωνα, θα είμαστε κοντά»

Ματθαίος Τσαχουρίδης: «Έξυπνη η κίνηση του Απόλλωνα, θα είμαστε κοντά»
Ματθαίος Τσαχουρίδης: «Έξυπνη η κίνηση του Απόλλωνα, θα είμαστε κοντά»

Για την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου να προσκαλέσει 50 Πόντιους καλλιτέχνες στο γήπεδο, όπως άλλωστε αποκάλυψε το metrosport.gr, προσφέροντάς τους κάρτα διαρκείας, μίλησε ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Είναι άλλωστε ένας εκ των πολύ γνωστών καλλιτεχνών που δέχθηκε την τιμητική πρόσκληση και μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» έδειξε ευγνώμων γι΄ αυτό.

«Θα έλεγα ότι είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση, οι Πόντιοι μουσικοί είμαστε πολλοί και υπάρχει κοινό που ακολουθεί τις δραστηριότητές μας. Συνεπώς, είναι μια πολύ καλή κίνηση, να έχει με το μέρος του ο Απόλλων αυτή την γκάμα ανθρώπων που ασχολούνται με την ποντιακή παράδοση. Είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία, θα ενισχυθεί και ο κόσμος που υποστηρίζει την ομάδα αλλά και όλη η ιδέα που λέγεται Πόντος, όπως και η ομάδα που αντιπροσωπεύει και αντιπροσώπευε τον ποντιακό χώρο. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και η μουσική και ο χορός είναι πολιτισμός, οπότε όλα τα μηνύματα μπορούν να περαστούν. Ένας λόγος παραπάνω με τον Απόλλωνα».

Για το αν ακούγεται το όνομα του Απόλλωνα μεταξύ των Ποντίων καλλιτεχνών:
«Έχει να κάνει και με την πορεία. Επαναλαμβάνω ότι με αυτή την κίνηση θα είναι περισσότερο στα στόματα των ανθρώπων. Αναφέρεται η ομάδα στους Ποντίους κι εμείς έχουμε και έναν λόγο παραπάνω διότι  ο μεγαλύτερος λυράρης ήταν ο Γώγος Πετρίδης, που παρακολουθούσε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς».

Για το αν έχει πάει ποτέ στο γήπεδο:
«Εχω πάει μόνο μία φορά στον Απόλλωνα, διότι τα Σαββατοκύριακα λείπω είτε στο εξωτερικό είτε στη δουλειά. Αλλά η τεχνολογία μας βοηθάει να παρακολουθούμε την πορεία του Απόλλωνα».

Για το αν θα λειτουργεί και ως… πρεσβευτής του Απόλλωνα στο εξωτερικό:  
«Οι μουσικοί είναι λειτουργοί του επαγγέλματός τους. Με αφορμή αυτή την κίνηση οπωσδήποτε θα είμαστε κοντά  και στην ιστορία που έχουν οι δικοί μας άνθρωποι».

Πηγή: Metrosport

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style