Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Τα βραβεία «Δημήτρη & Μιράντας Τομπουλίδη» απένειμε η Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Τα βραβεία «Δημήτρη & Μιράντας Τομπουλίδη» απένειμε η Ένωση Ποντίων Μελισσίων
Τα βραβεία «Δημήτρη & Μιράντας Τομπουλίδη» απένειμε η Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Κάθε χρόνο, η Ένωση Ποντίων Μελισσίων, βραβεύει τους αριστούχους μαθητές των δύο γυμνασίων και του λυκείου της πόλης των Μελισσίων.

Τα βραβεία θέσπισαν και χρηματοδοτούν από το 1994 τα μέλη του συλλόγου μας Δημήτρης Τομπουλίδης πρώην Δήμαρχος Μελισσίων, που υπηρέτησε ως πρόεδρος την Ένωση για πολλά χρόνια και η σύζυγός του Μιράντα. 

Τα βραβεία ξεκίνησαν αρχικά με τα έσοδα από παραχώρηση προς την ένωση μιας ιδιοκτησίας, εμπλουτίστηκαν από το 2005 με μια δεύτερη παραχώρηση ιδιοκτησίας και ολοκληρώθηκαν στη σημερινή τους μορφή με Τρίτη παραχώρηση ιδιοκτησίας το 2009.

Έτσι και φέτος, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, το Δ.Σ της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων και η "Επιτροπή Βραβείου Δημ. & Μιρ. Τομπουλίδη" πραγματοποίησαν την καθιερωμένη τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείου Μελισσίων του σχολικού έτους 2016-2017, στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και ομιλία με θέμα «Ο προσανατολισμός της εκπαίδευσης στον ανθρωπισμό» από τον δρ. Αντώνιο Καραμπάτσο, πρ. εντεταλμένο καθηγητή Πανεπιστημίου, σχολικό σύμβουλο και εκπαιδευτή Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, συνεχάρη τον πρώην δήμαρχο Μελισσίων Δημήτρη Τομπουλίδη και τη διοίκηση της Ένωσης για αυτήν την πρωτοβουλία η οποία στηρίζει τη νέα γενιά των μαθητών του τόπου τονίζοντας το αίσθημα υπερηφάνειας όταν τέτοιες ενέργειες προέρχονται από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, αφού ο Δημήτρης Τομπουλίδης, χορηγός των βραβείων, διετέλεσε δήμαρχος της πόλης των Μελισσίων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, επίσης, ο θεματικός αντιδήμαρχος Ηλίας Βιλιώτης.