Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο«Νέα Αμισός Δράμας (Τσάϊ τσιφλίκ), το χωριό του παππού μου»

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο«Νέα Αμισός Δράμας (Τσάϊ τσιφλίκ), το χωριό του παππού μου»
Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο«Νέα Αμισός Δράμας (Τσάϊ τσιφλίκ), το χωριό του παππού μου»

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Αμισού Δράμας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, η παρουσίαση του βιβλίου, «Νέα Αμισός Δράμας (Τσάϊ τσιφλίκ), το χωριό του παππού μου» του Θεόδωρου Νεοφ. Ρωμανίδη.

Η εκδήλωση άρχισε με τραγούδια και χορούς του Πόντου από την χορωδία και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού συλλόγου του χωριού. Ακολούθησαν όμορφες εκπλήξεις από τα παιδιά του σχολείου που διάβασαν μικρά κείμενα της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Χρύσας Αποστολίδου για την «πορεία» των προσφύγων και «κομμάτια» από το βιβλίο.

Το καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ελένη Κουταροπούλου και την εκπρόσωπο του Δημάρχου Δημοτική Σύμβουλο του χωριού κ. Ζωή Καρυοφυλίδου συνοδεύτηκε με απονομή τιμητικής πλακέτας και ανθοδέσμης στον συγγραφέα.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του συντονιστή της εκδήλωσης κ. Δημήτρη Σφακιανάκη ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική σημασία της προσπάθειας του κ. Ρωμανίδη, του κ. Θωμά Αλεξιάδη ο οποίος κατέθεσε στοιχεία της ιστορίας της Αμισού του Πόντου και της «εξόδου» των Αμισινών προς την μητέρα πατρίδα, της κ. Γεωργίας Μπακάλη η οποία επεσήμανε σημεία του βιβλίου με ιδιαίτερη αναφορά στις αγωνιώδεις προσπάθειες των πρώτων κατοίκων να επιλέξουν και οικοδομήσουν εκ του μηδενός έναν νέο οικισμό.


Χώρος γνώριμος για τον συγγραφέας που γέμισε με τις αναμνήσεις των παιδιών του χρόνων. Κατάμεστη η αίθουσα από πρόσωπα αγαπημένα για τον ίδιο με τα οποία μεγάλωσε μαζί, φίλοι και συγχωριανοί, πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων, ο καθηγητής και συγγραφέας κ. Βασίλειος Χατζηθεοδωρίδης, ο κ. Αθανάσιος Κάζης ιατρός και συλλέκτης, αλλά και άνθρωποι με τους οποίους συναντήθηκε πρώτη φορά.

Ο συγγραφέας δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κοινού, συνομίλησε με πολλούς από τους συμμετέχοντες και υπέγραψε βιβλία.

Σημ: Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το βιβλίο, μπορούν να απευθυνθούν στον Πολιτιστικός Σύλλογο Νέας Αμισού Δράμας, στην κ. Ελένη Κουταροπούλου (τηλ. 6989565277).