Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζεται ο Κύκλος Συζητήσεων των Ποντίων φοιτητών Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται ο Κύκλος Συζητήσεων των Ποντίων φοιτητών Θεσσαλονίκης
Συνεχίζεται ο Κύκλος Συζητήσεων των Ποντίων φοιτητών Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτιστικής και κοινωνικής του δράσης, συνεχίζει τους κύκλους συζητήσεων του για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Θέμα του τρίτου κύκλου αποτελεί η πραγματοποίηση σεμιναρίου πρώτων βοηθειών, καθώς η αντιμετώπιση αναπάντεχων ασθενειών, κοινών τραυματισμών και δυσλειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού αποτελεί αναγκαία γνώση της καθημερινής ζωής του καθενός.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την πολύτιμη βοήθεια της Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Η Ο.ΔΙ.Κ. είναι μια ομάδα μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα – μη Κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο), όπου ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάϊο του 2008. Σκοπός της είναι η προσφορά βοήθειας για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές, καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών Συνόρων. Παράλληλα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση και την εκπαίδευση των πολιτών ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κρίσεων, όπως και στην προστασία του περιβάλλοντος

Αρχικά θα παρουσιαστεί το θεωρητικό κομμάτι με πληροφορίες σχετικά με την ΚΑΡΠΑ, τις αιμορραγίες και τα τραύματα, ενημερώνοντας το κοινό περί αυτών. Έπειτα θα ακολουθήσει συζήτηση. Στο δεύτερο μέρος θα είναι η πρακτική πλευρά του σεμιναρίου. Εκεί θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στη διαχείριση αντίστοιχων περιπτώσεων από τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ. Στο πέρας του θα δοθεί αντίστοιχη βεβαίωση-πιστοποίηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 17:00, στα γραφεία του Συλλόγου, Πετροπουλακιδών 3 (Αγίου Δημητρίου με Ιασωνίδου).