Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία το 1ο ανταμώμα Παραδοσιακών Χορωδιών από τους "Αργοναύτες" στο Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία το 1ο ανταμώμα Παραδοσιακών Χορωδιών από τους "Αργοναύτες" στο Κιλκίς
Με μεγάλη επιτυχία το 1ο ανταμώμα Παραδοσιακών Χορωδιών από τους "Αργοναύτες" στο Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία έληξε το 1ο Ανταμώμα Παραδοσιακών Χορωδιών που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες", υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, στις 10 Μαρτίου 2018,  στο Συνεδριακό κέντρο. 

Στο αντάμωμα συμμετείχαν οι χορωδίες:
- Μεικτή χορωδία του Σωματείου "Παναγία Σουμελά" Θέρμης με χοράρχη τον κο Αχιλλέα Βασιλειάδη και λυράρη τον κ. Παναγιώτη Βελονά.
- «Μελωδοί του Αγίου Βλασίου» Νέου Αγιονερίου Κιλκίς, με χοράρχη τον κύριο Χρήστο Χαλκιά.
- Χορωδία Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου "Σωτήρα" Τρικάλων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κυρίου Αχιλλέα Λέρα.
- Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Βαθυλάκκου, με χοράρχη τον κύριο Χρήστο Χαλκιά και η
- Μικτή χορωδία της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες", με χοράρχη τον πατέρα Πολύκαρπο Κοντοζίδη και λυράρη τον Χαράλαμπο Αντωνιάδη.

Οι χορωδίες παρουσίασαν παραδοσιακά ακούσματα του Πόντου, της Καππαδοκίας της Μικράς Ασίας, της Θεσσαλίας, κα.

Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο λυράρης των "Αργοναυτών" κ. Γιώργος Πουλαντζακλής, εκπρόσωπος από το σύλλογο το αντάμωμα ήταν ο πρόεδρος κ. Λαβασάς Αθανάσιος ενώ την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η δεσποινίς Άννα Αποστόλου.

Ο πρόεδρος στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε την ανάγκη της ανάδειξης και διατήρησης της παράδοσης γενικότερα και του παραδοσιακού μας τραγουδιού, ειδικότερα. Επισήμανε πως το αντάμωμα στοχεύει στην συνάντηση χορωδιακών ομάδων από όλη την Ελλάδα με κοινά πολιτιστικά ενδιαφέροντα, όπως η παράδοση και το παραδοσιακό τραγούδι. Επιπλέον, πως θέλει να συμβάλλει στην εξωστρέφεια του συλλόγου και συνολικά της τοπικής κοινωνίας, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω του πολιτιστικού τουρισμού καθώς και στη συνεργασία μεταξύ των φορέων του τόπου μας. Υποσχέθηκε δε ότι οι "Αργοναύτες" θα κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε το αντάμωμα να συνεχιστεί ως πολιτιστικός πλέον θεσμός της πόλης.