Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Συνεχίζεται η επιτυχία της Ποντιακής παράστασης «Ταπιέτ κι αλλάζομεν»

Συνεχίζεται η επιτυχία της Ποντιακής παράστασης «Ταπιέτ κι αλλάζομεν»
Συνεχίζεται η επιτυχία της Ποντιακής παράστασης «Ταπιέτ κι αλλάζομεν»

Καρφίτσα δεν έπεφτε στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και στην τελευταία παράσταση του έργου «Ταπιέτ κι αλλάζομεν», που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Παύλος Παραστατίδης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού  Συλλόγου Μεσοβούνου. 

Πρόκειται για μία προσεγμένη και ποιοτική παράσταση στην ποντιακή διάλεκτο, που περιλαμβάνει διάφορα συναισθήματα πόνου για το μαρτυρικό χωριό με το γνωστό ολοκαύτωμα, αλλά και χαράς από την καθημερινότητα των κατοίκων. 

Υποδεχόμενος τους θεατές, μεταξύ των οποίων ήταν οι Αντιδήμαρχοι Εορδαίας Δημήτρης Πολυχρονίδης και Γεώργιος Χαϊτίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γεώργιος Θεοδοσιάδης και ο Διοικητής της Τροχαίας Πτολεμαΐδας Σπύρος Τάσιος, ο κ Παραστατίδης  τους ευχαρίστησε από καρδιάς για την αθρόα συμμετοχή τους  και για την στήριξη της προσπάθειας αναφορικά με  την  ανέγερση μνημείου της Ποντιακής Γενοκτονίας στην Τοπική Κοινότητα Μεσοβούνου. 

Την ερμηνεία  των  ηθοποιών θα ζήλευαν ακόμα  και οι επαγγελματίες ηθοποιοί, καθώς  ενσάρκωναν τους ρόλους τους με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντας γέλιο μέχρι δακρύων στους πολυπληθείς θεατές  αποσπώντας το πιο θερμό  χειροκρότημά  τους. 

Η επόμενη παράσταση θα ανέβει την ερχόμενη  Τετάρτη  7 Μαρτίου 2018 και ώρα 7,30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ σύμφωνα με τον κ. Παραστατίδη έχει δεχθεί ήδη πολλές  προσκλήσεις προκειμένου το έργο να παρουσιαστεί σε Πόλεις άλλων Νομών. 

Πηγή: e-Ptolemeos