Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Σε νέους χώρους βρίσκεται πλέον η Ένωση Ποντίων Περιστερίου

Σε νέους χώρους βρίσκεται πλέον η Ένωση Ποντίων Περιστερίου
Σε νέους χώρους βρίσκεται πλέον η Ένωση Ποντίων Περιστερίου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων της νέας αίθουσας της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου επί της οδού Αρκαδίας 35, την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εμφάνιση του τμήματος εκμάθησης ποντιακής λύρας της Ένωσης μας υπό την καθοδήγηση του διδασκάλου τους Μίλτου Κυριλλίδη ενώ ακολούθησαν ομιλίες από τους Αθανασιάδη Αθανάσιο (πρόεδρο της Ένωσης), Ανδρέα Παχατουρίδη (Δήμαρχο Περιστερίου), Σωτηριάδου Αθηνά (Αντιπρόεδρο ΠΟΕ), Βαρυθυμιάδη Γεώργιο (Πρόεδρο Σύνδεσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος & Νήσων της ΠΟΕ) και Λώλο Βασίλειο (Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Περιστερίου).

Μετά το πέρας τον εγκαινίων πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου. Την βασιλόπιτα ευλόγησε o εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου πάτερ Σπυρίδων Καζάνης, ο οποίος πραγματοποίησε και τον αγιασμό της νέας αίθουσας.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα, η κ. Τσαλικίδου για την δωρεά μιας βιβλιοθήκης και μιας τεράστιας συλλογής βιβλίων, μια χορηγία που αποτελούσε την τελευταία επιθυμία του προσφάτως αποθανόντως αδερφού της.


Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι πλαισιωμένο από τους καλλιτέχνες Χριστόφορο Κοσμίδη, Γεώργιο Κυριακίδη και Μπάμπη Παπαδόπουλο που συνετέλεσαν με μοναδικό τρόπο ώστε να μείνει αυτή η βραδιά αξέχαστη σε όλα τα μέλη της Ένωσης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν και πληθώρα χειροποίητων εδεσμάτων, που επιμελήθηκαν τα μέλη του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας "Σινώπη", η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, η Ένωση Ποντίων Αιγάλεω, ο  Σύλλογος Ποντίων Αξέχαστες Πατρίδες, ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου "Οι Ακρίτες του Πόντου", ο Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ίλιον "Εμμανουήλ Κομνηνός", ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας "Ο Φάρος", η Μουσικοχορευτική Εστία "Ο Καύκασος", ο Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή λύρα», ο Σύλλογος Ποντίων Καματερού "Δημήτριος Ψαθάς", η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, η Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου, η Ένωση Μακεδόνων & Θρακιωτών Δυτικής Αττικής "Μέγας Αλέξανδρος", ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος "Τα Περιστέρια", ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Περιστερίου) και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. 

Με την παρουσία τους επίσης τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Λύκος, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αναστάσιος Θεοδωράκος, η Πρόεδρος Ο.Π.Α.Α.Π. Κορόγιαννη Πολυξένη - Ευαγγελία και πλήθος δημοτικών συμβούλων.