Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Δ. Μολοχίδης: εμείς οι Πόντιοι έχουμε δίπλα μας τον ευεργέτη Ιβάν Σαββίδη

Δ. Μολοχίδης: εμείς οι Πόντιοι έχουμε δίπλα μας τον ευεργέτη Ιβάν Σαββίδη
Δ. Μολοχίδης: εμείς οι Πόντιοι έχουμε δίπλα μας τον ευεργέτη Ιβάν Σαββίδη

Συνεργασίες με άλλους φορείς και οργανισμούς σε διάφορα ζητήματα του Ελληνισμού ζήτησε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά Δημήτρης Μολοχίδης, κατά την έναρξη των εργασιών του 1ου φόρουμ των απανταχού νέων του Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου 2018.

Συνεχάρη επίσης τον Ιβάν Σαββίδη, για τη χρηματοδότηση αυτού του εγχειρήματος.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Δ. Μολοχίδη έχει ως εξής:

Κυρίες και κύριοι, νέοι και νέες

Εκ μέρους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά και ολόκληρου του οργανωμένου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού σας καλωσορίζουμε στο μεγάλο διήμερο  συμπόσιο  των Απανταχού Νέων Ελλήνων, εδώ στην καρδιά του Ελληνισμού, στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μια προσπάθεια αξιέπαινη μιας και εννέα παγκόσμιοι εθνικοτοπικοί οργανισμοί νεολαίας συναντώνται σε μια από τις σπάνιες φορές, αν όχι η πρώτη φορά με απώτερο στόχο την συνεργασία, την επίτευξη και υλοποίηση κοινών στόχων και επιδιώξεων με επίκεντρο των ενεργειών τους την Ελλάδα.

Νέοι και νέες,

Έχετε την στήριξη μας, ηθική και υλική, συνεχίστε την υλοποίηση του πολυσχιδούς έργου, στο επίπεδο του παγκόσμιου οργάνου που ήδη συμμετέχετε αλλά και με συνεργασίες με άλλους φορείς και οργανισμούς σε διάφορα ζητήματα του Ελληνισμού, με στοχευμένες και αλληλέγγυες δράσεις.

Αυτό το διήμερο ας σταθεί αφορμή για την σύσφιξη σχέσεων με τα αδέλφια σας ανα την υφήλιο και χαράξτε κοινούς στόχους και αγώνες όπως αύριο αυτή την σπουδαία σας  πρωτοβουλία για την επιστροφή όλων των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Σίγουρα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς που βοήθησαν σ΄αυτή την διήμερη παγκόσμια εκδήλωση, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι όπως εμείς οι Πόντιοι έχουμε δίπλα μας αυτό τον αγνό πατριώτη, τον ευεργέτη τον Ιβάν Σαββίδη, που στηρίζει το έργο μας, θα υπάρχουν και άλλοι αγνοί πατριώτες που θα βοηθήσουν στην σύσφιξη και την υλοποίση των στόχων σας.

Συνεχίστε και είμαστε εδώ δίπλα σας, 

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες σας.

Δημήτρης Μολοχίδης
Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά