Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Από την Τραπεζούντα στο Κορωπί, έφτασαν οι μαθητές του προγράμματος Erasmus+

Από την Τραπεζούντα στο Κορωπί, έφτασαν οι μαθητές του προγράμματος Erasmus+
Από την Τραπεζούντα στο Κορωπί, έφτασαν οι μαθητές του προγράμματος Erasmus+

Το 1ο ΓΕΛ Κορωπίου στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο “Let's meet in the cultural and spiritual places" που υλοποιεί είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την 1η διακρατική συνάντηση του προγράμματος με τη συμμετοχή 25 μαθητών και καθηγητών από την Τουρκία (Τραπεζούντα), Ιταλία και Ισπανία. Επιπλέον οι μαθητές των χωρών αυτών φιλοξενήθηκαν για 6 ημέρες σε σπίτια μαθητών του σχολείου.

Οι δραστηριότητες της συνάντησης πολλές και ενδιαφέρουσες! Περιελάμβαναν συνεδρίες με παρουσίαση εργασιών των μαθητών αλλά και ομιλητών όπως της Δρ Λαογραφίας κυρίας Μυροφόρας Ευσταθιάδου σχετικών με τις επιρροές μεταξύ των πολιτισμών των χωρών που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα, ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Επίδαυρο, το Ναύπλιο, το Σούνιο αλλά και την περιοχή του Κορωπίου, επίδειξη και εκμάθηση παραδοσιακών χορών ενώ την τελευταία ημέρα όλοι οι μαθητές ετοίμασαν παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας τους και τις γεύτηκαν όλοι μαζί στο χώρο του σχολείου.



Η πολυήμερη αυτή συνάντηση τελείωσε με την τελετή λήξης που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κρωπίας και η οποία περιελάμβανε την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής αλλά και την παρουσίαση ενός πλούσιου προγράμματος με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Ο αποχαιρετισμός δύσκολος για τις οικογένειες που φιλοξενούσαν μαθητές αλλά και για όλους όσους συμμετείχαν στη συνάντηση. Με δάκρυα αλλά και υποσχέσεις για την επόμενη συνάντηση.