Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Συγκίνησε ο Ταμέρ Τσιλινγκίρ: Όπου και αν βρεθείτε πατρίδα μας είναι ο Πόντος!

Συγκίνησε ο Ταμέρ Τσιλινγκίρ: Όπου και αν βρεθείτε πατρίδα μας είναι ο Πόντος!
Συγκίνησε ο Ταμέρ Τσιλινγκίρ: Όπου και αν βρεθείτε πατρίδα μας είναι ο Πόντος! 

«Οι 353.000 δεν είναι αριθμός είναι άνθρωποι» με αυτή τη φράση ξεκίνησε καταχειροκροτούμενος την ομιλία του ο ποντιακής καταγωγής Τανέρ Τσιλινγκίρ την ομιλία του στην εκδήλωση μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

«Δεν ξεχάσαμε αυτούς που έκαψαν τους ανθρώπους μας ζωντανούς σε σπίτια και εκκλησίες. Δεν ξεχάσαμε αυτούς που βίασαν τις γυναίκες τα κορίτσια που τις πήραν στα χαρέμια τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιλινγκίρ.

«Δεν ξεχάσαμε τους 353.000 Ποντίους που δεν έχουν ταφεί. Δεν ξεχνούμε τους 200.000 Ποντίους που εξορίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Δεν ξεχάσαμε τις τουρκικές κυβερνήσεις που εδώ και 100 χρόνια αρνούνται την ποντιακή γενοκτονία και την ύπαρξη των Ποντίων», ανάφερε συγκινημένος μέσα σε χειροκροτήματα και επευφημίες από τους παρευρισκόμενους.



Παράλληλα δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, λέγοντας πως «δεν ξεχάσαμε τα λόγια του υπουργού του κυβερνώντος κόμματος ότι δεν έχει συμβεί γενοκτονία».

«Οι γιαγιάδες μου και οι παππούδες μου δεν είπαν τίποτα λόγω του φόβου τους στα εγγόνια τους. Οι γονείς σταμάτησαν να μιλούν ποντιακά στα παιδιά τους για να μην ξυλοκοπούνται αυτά στο σχολείο επειδή μιλούσαν ελληνικά», τόνισε μεταξύ άλλων ο ακτιβιστής για την αναγνώριση της Γενοκτονίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το τουρκικό κράτος εγκαταστάθηκε πάνω στις περιουσίες μας και τις ψυχές μας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι οι Ποντιακής καταγωγής πολίτες που έμειναν στον Πόντο προσμένουν την ελευθερία των ποντιακών εδαφών ενώ επισήμανε ότι «όπου και να πάτε πατρίδα σας θα είναι ο Πόντος».

Πηγή: ThessNews