Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Τι κοινό έχουν οι Πόντιοι συνυποψήφιοι που διεκδικούν το δήμο Θεσσαλονίκης

Τι κοινό έχουν οι Πόντιοι συνυποψήφιοι που διεκδικούν το δήμο Θεσσαλονίκης
Τι κοινό έχουν οι Πόντιοι συνυποψήφιοι που διεκδικούν το δήμο Θεσσαλονίκης

Την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης έχουν εκφράσει τόσο ο Βασίλης Μωυσίδης, όσο και ο Εφραίμ Κυριζίδης, Ποντιακής καταγωγής και οι δύο.

Ο κ. Κυριζίδης ανακοίνωσε επίσημα χθες την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους ενώ ο κ. Μωυσίδης αναμένεται να το κάνει και επίσημα αύριο το μεσημέρι. Οι δύο άνδρες εκτός από την κοινή καταγωγή, τους συνδέει και η συμμετοχή τους στο διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ).

Ο Εφραίμ Κυριζίδης από τον περασμένο Αύγουστο κατέχει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου ενώ ο Βασίλης Μωυσίδης τη θέση του γενικού γραμματέα του οργάνου. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Κυριζίδης επέλεξε να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΣΥΠΕ, ενός θεσμικού οργάνου, το οποίο έχει αμφισβητηθεί από διάφορες ομοσπονδίες του εξωτερικού και να δηλώσει υποψηφιότητα στις εκλογές του περασμένου Αυγούστου.

Ένα μήνα μόλις μετά, τον Σεπτέμβριο του 2017 ο κ. Κυριζίδης είχε προχωρήσει σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με μια φωτογραφία του με φόντο τον Λευκό Πύργο και τη λέξη «Ξεκινάμε… Καλή επαγγελματική χρονιά».

Τότε όλοι είχαν κάνει για κάθοδο του κ. Κυριζίδη στις εκλογές του 2019, ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: MyPortal