Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Την Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησαν στην Δραπετσώνα

Την Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησαν στην Δραπετσώνα
Την Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησαν στην Δραπετσώνα

Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 επί την εορτή της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Δραπετσώνας.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης και συμμετείχαν οι Εφημέριοι του Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Μνημόσυνο για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού με θέμα την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και σε προτροπή όλων αυτών του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Γεωργίου Θεοδώρου.

Να αναφερθεί ότι αφορμή της Εκδήλωσης ήταν η παραμονή του πιστού Αντιγράφου της Παναγιάς Σουμελά, όπου ο Ιερός Ναός τιμά και εορτάζει την 1 Οκτωβρίου.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, η Βουλευτής του Σύριζα κ. Έφη Καρακώστα, ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων κ. Αναστασία Ποιμενίδη και η κ. Εύα Καμπίτση πολιτευτής του κόμματος του ΛΑΟΣ.

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό των επισήμων παρευρισκομένων πραγματοποιήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά με την Ιστορία του Πόντου και στην συνέχεια η κ. Εριφύλη Βακιλή ανέπτυξε ομιλία με θέμα «Το Ιστορικό πλαίσιο της Γενοκτονίας των Ποντίων», η οποία αναφέρθηκε σε γεγονότα τα οποία συγκλόνισαν και σημάδεψαν την Γενοκτονία από πολιτικής και ιστορικής πλευράς.

Τέλος, το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Κερατσινίου Δραπετσώνας χόρεψε Ποντιακούς Χορούς ενώ απέδωσε και Τιμές στους Πεσόντες της Γενοκτονίας.

Πηγή: Romfea