Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Τραπεζούντα: Θα γίνει βιβλιοθήκη το Βoeing που ξέφυγε από την πίστα;

Τραπεζούντα: Θα γίνει βιβλιοθήκη το Βoeing που ξέφυγε από την πίστα;
Τραπεζούντα: Θα γίνει βιβλιοθήκη το Βoeing που ξέφυγε από την πίστα;

Στις 13 Ιανουαρίου 2018, το αεροπλάνο τύπου Boeing 737-800, που εκτελούσε την πτήση της Pegasus Airlines από την Άγκυρα προς την Τραπεζούντα, απογειώθηκε ομαλά από την πρωτεύουσα της Άγκυρας και έκανε κανονική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας.

Η συνέχεια έκρυβε μία δυσάρεστη έκπληξη: ξαφνικά ξέφυγε από την πίστα και βρέθηκε λίγα μέτρα από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας, να αιωρείται σχεδόν, με τους τροχούς κολλημένους στη λάσπη. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε στο σπάνιο αυτό ατύχημα.

Το αεροπλάνο, που ονομάζεται "Zeynep", περίμενε για να αποφασιστεί η μοίρα του στο αεροδρόμιο από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα.

Μεσολάβησε μία εντυπωσιακή "επιχείρηση διάσωσης" με τεράστιους γερανούς, οι οποίοι σήκωσαν την άτρακτο από τον γκρεμό, για να μην καταλήξει στα κύματα... και το άφησαν στην άκρη του αεροδρομίου.

Στο μεταξύ, πέρασε από τεχνική εξέταση από την ασφαλιστική εταιρεία και τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αποφάσισαν ότι δεν θα ήταν δυνατό να επανέλθει το συγκεκριμένο αεροπλάνο στις πτήσεις.

Ο Δήμος Τραπεζούντας ξεκίνησε μια πρωτοβουλία με στόχο τη μετατροπή του αεροσκάφους σε βιβλιοθήκη, αλλά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από την Pegasus Airlines.

Στη συνέχεια ο Δήμος υπέβαλε δεύτερο αίτημα, στο οποίο η αεροπορική εταιρεία δεν έχει ακόμη απαντήσει.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου, το "αεροσκάφος - βιβλιοθήκη" θα εγκατασταθεί σε μια έκταση 800.000 τετραγωνικών μέτρων στη γειτονιά Akyazı, με στόχο να μετατραπεί σε αξιοθέατο, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει και πολύτιμες υπηρεσίες για την εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.

Πηγή: MSN

Σχετικά θέματα