Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Έρχεται το «4ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας» στο Θρυλόριο

Έρχεται το «4ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας» στο Θρυλόριο
Έρχεται το «4ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας» στο Θρυλόριο 

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας», οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2018.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η διατήρηση και η προβολή της ποντιακής μας παράδοσης, σε όλες της τις μορφές, ως ένα κομμάτι του πολιτιστικού κολλάζ της πολυπολιτισμικής Θράκης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων, στις 14 Ιουλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί το «4ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας» σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, που θα λάβει χώρα στην πλατεία του Θρυλορίου Ν. Ροδόπης, στις 8.30 μ.μ., με κριτές καταξιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι μας κάνουν την τιμή να είναι αρωγοί και υποστηρικτές στην προσπάθειά αυτή, αλλά και το κοινό που θα παρευρεθεί.

Στη διαδικασία του διαγωνισμού, ο κάθε διαγωνιζόμενος θα παρουσιάζει το φαγητό του, θα απαντά στις ερωτήσεις της Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αφού το δοκιμάσουν θα βαθμολογούν και όλα αυτά θα γίνονται μπροστά στο κοινό που θα παρακολουθεί και στο οποίο ταυτόχρονα θα μοιράζεται φαγητό, γιατί και ο κόσμος στο τέλος της διαδικασίας θα ψηφίσει τις καλύτερες συνταγές. Αφού όλοι οι διαγωνιζόμενοι παρουσιάσουν το φαγητό – έδεσμα τους, η επιτροπή και το κοινό θα αναδείξουν τους τρεις πρώτους νικητές.

Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν αντίστοιχα με το χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο «Ξυλάγγειν». Επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής και άλλα δώρα.

Σχετικά θέματα

- "Τρώμε Ποντιακά" στο 1ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας (Φωτογραφίες - Video)

- Μεγαλύτερο και καλύτερο το 2ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο (Φωτο)

- Απόγονοι του Τρελόαρ στο 3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο