Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου το 5ο Ποντιακό Αντάμωμα στη Ν. Ιωνία

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου το 5ο Ποντιακό Αντάμωμα στη Ν. Ιωνία
Με μεγάλη προσέλευση κόσμου το 5ο Ποντιακό Αντάμωμα στη Ν. Ιωνία

Γράφει η Παναγιώτα Σούγια

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (7/7), στον προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, το 5ο Ποντιακό Αντάμωμα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη», με αφορμή τη λήξη της Χορευτικής Χρονιάς.

Την εκδήλωση προλόγισε και στη συνέχεια παρουσίασε η Γραμματέας του συλλόγου κ. Σμαράγδα Καλογιάννη-Γραμματικού, η οποία, αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του συλλόγου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Είναι μεγάλη μας τιμή να σας έχουμε κοντά μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς, που μοχθούμε με πενιχρά μέσα, αλλά και με γνώμονα την αγάπη μας, για την παράδοση και τη μεταλαμπάδευση αρχών και ιδεών στη νέα γενιά.».

Αμέσως μετά, το παραδοσιακό πρόγραμμα της βραδιάς άνοιξε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη», με χοροδιδάσκαλο την κ. Σοφία Ζουρνατζίδου, και ακολούθησαν -κατά σειρά- τα χορευτικά τμήματα: του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Κρητών «Ζάλας», της Ένωσης Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά», του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι», καθώς και τα τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων ενηλίκων των διοργανωτών.

Ακολούθησε ένα υπέροχο ποντιακό γλέντι, που διήρκησε μέχρι αργά, με ποντιακούς σκοπούς και τραγούδια από τους κ.κ. Φώτη Κοζυράκη και Ιωάννη Καρασαββίδη στο τραγούδι, Δημήτρη Σαχσανίδη, Παύλο Φωτιάδη και Ειρήνη Νικολαλαίου στο νταούλι, Κώστα Φωτιάδη και Δημήτρη Κυνηγόπουλου στη λύρα και Αλέξανδρου Μιμίδη στο αγγείο.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στο πολυάριθμο κοινό, στο 5ο Αντάμωμα Ποντίων Ν. Ιωνίας παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Γιάννης Λαζαρίδης, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. και δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη «Ο Ζέφυρος» κ. Μαίρη Αρώνη, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι διαφόρων ποντιακών συλλόγων και όχι μόνον. Την εφημερίδα μας ΙΟΝΙΑΝΕΤ η οποία ήταν εκ των Χορηγών Επικοινωνίας της εκδήλωσης εκπροσώπησαν ο εκδότης κ. Βασίλειος Μαγκαναδέλλης, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας κ. Ευγενία Εμμανουηλίδου και η υπογράφουσα.

Πηγή: Ionia Net