Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Οργασμός συναντήσεων του Μανούσου Μανουσάκη με τον Ποντιακό χώρο για το επερχόμενο σίριαλ

Οργασμός συναντήσεων του Μανούσου Μανουσάκη με τον Ποντιακό χώρο για το επερχόμενο σίριαλ
Οργασμός συναντήσεων του Μανούσου Μανουσάκη με τον Ποντιακό χώρο για το επερχόμενο σίριαλ

Μετά τις συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη Νάουσα αλλά και άλλες πόλεις αναμένεται να επισκεφθεί ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης ενόψει του τηλεοπτικού σίριαλ που θα αναφέρεται στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και θα έρθει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τον Οκτώβριο του 2019 από την τηλεόραση Open TV.

Όπως πρώτο γνωστοποίησε το e-Pontos, σε μια χρονιά ορόσημο για τον Ποντιακό Ελληνισμό, το 2019, οπότε και συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, την πρώτη συστηματική εξόντωση πληθυσμών του 20ού αιώνα μαζί με τους Αρμένιους και τους Ασσύριους, στην ελληνική τηλεόραση, για πρώτη φορά θα προβάλλεται ένα σίριαλ βασισμένο στα γεγονότα που άφησαν πίσω τους 353.000 νεκρούς και κοντά στους 1.250.000 πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα. 

Ο μετρ της μικρής οθόνης Μανούσος Μανουσάκης, ύστερα από χρόνια απουσίας, επιστρέφει, έχοντας στα χέρια του «Το κόκκινο ποτάμι» του ιστορικού, συγγραφέα και πρώην διπλωματικού ακολούθου Χάρη Τσιρκινίδη.

Έτσι λοιπόν την πόλη της Έδεσσας αναμένεται να επισκεφθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ο σκηνοθέτης προκειμένου να συζητήσει με τα σωματεία - μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (και όχι μόνο) της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου σίριαλ "Το κόκκινο ποτάμι".

Ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης επέλεξε την Έδεσσα για τα γυρίσματα μέρους του σεναρίου του Κόκκινου Ποταμιού.

Το ραντεβού για τα μέλη των σωματείων έχει δοθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας "Άγιος Θεόδωρος Γαβράς".

Επίσης η κυρία Κασσιανή Σ. Τανιμανίδη προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, στην έδρα του συλλόγου Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος, στην οδό Βούλγαρη 16α, για το σίριαλ.

Τέλος την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 6:30 μ.μ. στο Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης στην Αττική καλούνται οι εκπρόσωποι των Ποντιακών Συλλόγων για να μιλήσουν με τον σκηνοθέτη Μ. Μανουσάκη.

Σχετικά θέματα