Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Τα άκουσε στα "Ποντιακά" ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών

Τα άκουσε στα "Ποντιακά" ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών
Τα άκουσε στα "Ποντιακά" ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών

«Αρχή κάλαντα κι αρχή του χρόνου κι αρχή του χρόνου / Πάντα κάλαντα, πάντα του χρόνου πάντα του χρόνου / Αρχή μήλον εν κι αρχή κυδών εν κι αρχή κυδών εν…», έψαλαν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα μέλη του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών στο δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, ευχόμενα εις έτη πολλά...

Τιμώντας την παράδοση, ο δήμαρχος άκουσε από νωρίς το πρωί τα κάλαντα από μικρούς και μεγάλους που έδωσαν «ζωή» στα πατροπαράδοτα έθιμα και πήραν το κέρασμά τους. Μαζί με το δήμαρχο, τα κάλαντα άκουσαν η πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη.

Ο δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους υγεία, αγάπη και ειρήνη, ευημερία και πρόοδο, διαβεβαιώνοντας ότι και το 2019 ο δήμος θα έχει στην κορυφή των προτεραιοτήτων του τον άνθρωπο και την ουσιαστική υποστήριξή του στον αγώνα της ζωής.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης συνόδευσε τα μέλη της χορωδίας του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών στην Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, όπου έψαλαν τα κάλαντα στον μητροπολίτη κ. Βαρνάβα.