Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Η «Εύξεινος Λέσχη» Σερρών αποχαιρετά τον Γιώργο Αλεξανδρίδη

Η «Εύξεινος Λέσχη» Σερρών αποχαιρετά τον Γιώργο Αλεξανδρίδη
Η «Εύξεινος Λέσχη» Σερρών αποχαιρετά τον Γιώργο Αλεξανδρίδη

Έναν "δάσκαλο" Καρσλή και Μακεδόνα όπως τον αποκάλεσαν τα μέλη της Ευξείνου Λέσχη Σερρών, αποχαιρέτησε ο σύλλογος με ανακοίνωση που εξέδωσε για τον εκλιπόντα Γιώργο Αλεξανδρίδη.

Γεννημένος στα 1942, στο Παλαιόκαστρο Σερρών από γονείς πρόσφυγες Καρσλήδες. Ακούραστος και φίλεργος παραδειγμάτιζε με την υπομονή και την εργατικότητά του. Από το 1993, έτος ίδρυσης του θεατρικού τμήματος του Συλλόγου Ποντίων Νομού Σερρών, η παρουσία του έγινε σε όλους πολύτιμη.

Ανάμεσα σε όλα, στόχος του ήταν η δραματοποίηση θεατρικών έργων διακεκριμένων Ποντίων συγγραφέων που έζησαν και μεγαλούργησαν στις Αλησμόνητες Πατρίδες και με τη σμίλη του καιρού ανέδειξαν τον πνευματικό πλούτο και το αναμφίβολο υψηλό επίπεδο πολιτισμού και παιδείας των Ελλήνων του Πόντου και του Ρωσικού Καυκάσου.

Συνέβαλε στην προβολή, διατήρηση και πρόοδο των αποθεμάτων. Παρών ανελλιπώς στις συνεδριάσεις από το 1994 μέχρι και το 2006, όχι μόνο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της, όχι μόνο μέσα από τη θέση του Αντιπροέδρου της, κυρίως όμως μέσα από τη συνεισφορά του στην προαγωγή του Ποντιακού πολιτισμού στον προσφυγικό Νομό Σερρών.

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά των προσφύγων σε συνεργασία με τη ΔΕΠΚΑ Σερρών (1994), θεατρικές παραστάσεις με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης στα Ελευθέρια Σερρών (1995), παραστάσεις στον κιν/φο ΑΣΤΕΡΙΑ (1996), συμμετοχές σε εκδηλώσεις στη Γεωργία εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.) το 1996, συμμετοχή σε εκδηλώσεις σε Ξάνθη και Κομοτηνή, μετά από προσκλήσεις των εκεί «ομοπίστων» (1996), θερινές θεατρικές βραδιές σε πολλά ποντιακά χωριά, ήταν κάποιες από τις πρωτοβουλίες σου.

Συμμετοχές σε συνέδρια Αυτογνωσίας της Π.Ο.Π.Σ., φιλοξενίες παιδιών-τέκνων Ομογενών της διασποράς και ειδικότερα από το Εσσεντουκί, το Καρατσαγέφσκ και το Βλαδικαυκάς, αποστολή θεατρικής ομάδας στη Βοστώνη και τη Ν. Υόρκη (1998) για τη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις της Ομογένειας στα πλαίσια του Παγκοσμίου Συνεδρίου, συμμετοχή στην εβδομάδα πολιτισμού των Ελλήνων της Ν. Ρωσίας στην Κοζάνη (1998), μετάβαση και συμμετοχή θεατρικής ομάδας σε εκδηλώσεις στην Μελβούρνη της Αυστραλίας το 2000, συγκρότηση καλλιτεχνικής ομάδας, ήταν και αυτά δικά του παραδείγματα.

Η Εύξεινος Λέσχη Σερρών θλίβεται για την απώλειά του.