Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Η Γενοκτονία των Ποντίων πάει στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Γενοκτονία των Ποντίων πάει στο Ευρωκοινοβούλιο
Η Γενοκτονία των Ποντίων πάει στο Ευρωκοινοβούλιο

Το Ποντιακό ζήτημα πάει στο ευρωκοινοβούλιο σε μια ημερίδα που στόχο έχει να παρουσιάσει τη γενοκτονία των Ποντίων στους ευρωβουλευτές και να πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: "Όσο υπάρχει η μνήμη ζωντανή δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες". 

Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της ευρωβουλευτού της Ελιάς Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες στις 6 Μαρτίου 2019 και ώρα 17.30 στην αίθουσα, Α1 G3-69, στο κτίριο ALTIERO SPINELLI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Θα υπάρξει μια προβολή βίντεο με θέμα σχετικό με την ποντιακή γενοκτονία, ομιλία από τον εκπαιδευτικό- συγγραφέα – ερευνητή, κ. Ευστάθιο Ταξίδη για τα βήματα προώθησης του θέματος. Ακόμη, θα υπάρχουν τοποθετήσεις από τους Κασπάρ Καραμπετιάν, προέδρου της Αρμενικής Ομοσπονδίας, Κυριάκου Μπατσάρα, Πρόεδρου Ομοσπονδίας Ασσυρίων, Εύας Καϊλή και ευρωβουλευτών, εκπροσώπων πολιτικών ομάδων του Ε.Κ. Στο τέλος θα υπάρξει και αναγγελία και έγκριση σχετικού  ψηφίσματος, για κατάθεσή του στο Ε.Κ. και θεατρικό δρώμενο -απαγγελία Λάζος Τερζάς - λύρα Γιώργος Ζαπουνίδης.

Κατόπιν θα ακολουθήσει και δεύτερη συνεδρίαση με θέμα την επιχειρηματικότητα, η οποία θα ξεκινήσει με εισήγηση της ευρωβουλευτού.