Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Μεγάλο αφιέρωμα μνήμης στον "Χρύσανθο" πραγματοποιεί η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας

Μεγάλο αφιέρωμα μνήμης στον "Χρύσανθο" πραγματοποιεί η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας
Μεγάλο αφιέρωμα μνήμης στον "Χρύσανθο" πραγματοποιεί η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας

Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα μνήμης, για τον μεγάλο τραγουδιστή Χρύσανθο (Θεοδωρίδη), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 19.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου εκφραστή της ποντιακής μούσας θα αναφερθούν εκπρόσωποι των γραμμάτων, των επιστημών και του πολιτισμού. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. κ. Παύλος, ο Παναγιώτης Σελβιαρίδης, νευροχειρούργος, καθηγητής ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Ηλίας Πετρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Σάββας Μαυρίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Πιπερίδης λυράρης, ο Γιώργος Ποζίδης ολυμπιονίκης – επιχειρηματίας και ο Πλούταρχος Κανετίδης, παλαίμαχος χορευτής.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι Πόντιοι καλλιτέχνες, Παναγιώτης Ασλανίδης, Αχιλλέας Βασιλειάδης, Γιάννης Γκόσιος, Γιώργος Δημαρίδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Μιχάλης Καλιοντζίδης, Γιάννης Κουρτίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Πόλιος Παπαγιαννίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Τάσος Παυλίδης, Δημήτρης Πιπερίδης, Κώστας Σιαμίδης, Χρήστος Τσενεκίδης, Ιωακείμ Λεμονίδης.

Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης η χορωδία της Λέσχης Ποντίων νομού Καβάλας και παλαίμαχοι χορευτές της Λέσχης Ποντίων νομού Καβάλας.

Τιμώμενο πρόσωπο, η Ευλαμπία Νικολαΐδου.

Λύρα, Παναγιώτης Κοργιανίδης, νταούλι, Τάσος Κεκρίδης, Νίκος Ουζούνης.

Επιμέλεια – παρουσίαση, Παναγιώτης Θεοδωρίδης. Αφήγηση, Τάκης Βαμβακίδης.